Slavko Jovičić -

СНСД против Приједлога закона о царинској тарифи

Autor sjovicicslavuj | 21 Jun, 2012 | read_nums (501)

  21.06.2012 | Агенције

  Сарајево - Посланици СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ неће подржати Приједлог закона о царинској тарифи, јер се њиме наставља континуитет одузимања надлежности Републике Српске, рекао је предсједавајући Представничког дома Милорад Живковић, преносе агенције.
  СНСД против Приједлога закона о царинској тарифи

  Он је појаснио да се овим законским приједлогом покушава надлежност у овој области пребацити са Парламентарне скупштине на Савјет министара БиХ, гдје је могуће прегласавање.

  -------------------------------------------------------

  Псланик СНСД-а Славко Јовичић предложио је да буде обустављен поступак доношења овог закона, јер представник предлагача Савјета министара БиХ, односно Министарства спољне трговине и економских односа БиХ није два пута присуствовао сједници Комисије за спољну трговину и царине како би бранио приједлог закона.

  ---------------------------------------------------

  У оквиру расправе о захтјеву посланика Савеза за бољу будућност БиХ да по хитном поступку буде разматран приједлог закона о измјенама и допунама Закона о сукобу интереса у институцијама власти БиХ посланик СДА Шефик Џаферовић рекао је да ће посланици ове странке гласати против хитног поступка, али и суштине закона ако дође до изјашњавања о њему.

  Према његовим ријечима, разлог за овакав став СДА је чињеница да је до овакве инцијативе дошло након посљедњих разговора око успостављања нове парламентарне већине и најаве да ће одређене личности обављати одређене функције.

  Он сматра да је неприхватљиво доностити закон да би се удовољило једном политичком договору.

  ---------------------------------------------------------

  Посланици СББ-а предлажу да су изабрани званичници и носиоци извршних функција и савјетници који су власници оснивачког капитала у приватним предузећима дужни да у року од осам дана од преузимања јавне функције управљачка права у приватном предузећу пренесу на лице које није њихов близак сродник.

  http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/SNSD-protiv-Prijedloga-zakona-o-carinskoj-tarifi/

  http://rtrs.tv/vijesti/vijest.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva