Slavko Jovičić -

Srebrenica: Kol-centar za lažne bošnjačke glasače

Autor sjovicicslavuj | 18 Maj, 2012 | read_nums (564)

  Bošnjaci iz Srebrenice ovih dana pokrenuli veliku akciju kako bi prikupili što više novih birača. Muftijstvo tuzlansko, studenti, udruženja žrtava, svi zasukali rukave da ostvare cilj

   Srebrenica

  FORMIRANjEM kol-centra koji će omogućiti svim Srebreničanima sa adresom stanovanja na području Federacije BiH i inostranstva da prijavu prebivališta vrate u ovu opštinu, kako bi u njoj mogli da glasaju na oktobarskim lokalnim izborima, bošnjačka politika planira da obezbedi brojne lažne glasače!

  Ovo za "Novosti" kaže predsednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović.

  - Bošnjačke partije ne biraju sredstva kako bi ostvarile pobedu - rekao je Pavlović, reagujući na inicijativu o formiranju kol-centra u Srebrenici koju su pokrenuli Muftijstvo tuzlansko i 13 udruženja iz Srebrenice i srednjeg Podrinja.

   Pavlović apeluje na nadležne institucije Srpske i BiH da osujete bošnjački plan stvaranja fiktivne baze birača za Srebrenicu.

  - Cilj je da za kratko vreme obezbede hiljade lažnih, odnosno privremeno registrovanih stanovnika Srebrenice, kako bi bošnjačke partije ostvarile dominantnu pobedu na lokalnim izborima - istakao je Pavlović.

   ---------------------------------------------------------------

  PRITISAK I NA OHR
  BOŠNjAČKI političari ovih dana mole predstavnike Kancelarije visokog predstavnika da povuče poteze, kako bi se promenio Izborni zakon BiH, saznaju "Novosti". Sve učestaliji su i njihovi razgovori sa predstavnicima međunarodne zajednice o biračkim spiskovima, a to je bio i povod odlaska zamenika načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića u centralu OHR u Sarajevu.

  Svima koji odluče da promene mesto prebivališta biće plaćeni troškovi dolaska u Srebrenicu.

  ------------------------------------------------------------------

  - Imamo vrlo malo vremena, ali sasvim dovoljno da se realizuje plan koji je od krucijalne važnosti za Srebreničane - rekao je Almir Salihović, predsednik Asocijacije studenata Srebrenice, koja je i pokretač akcije.
  -----------------------------------------------------

  Udruženja sa Muftijstvom prikupljaju podatke o trenutnim boravištima Srebreničana, kako bi se što pre krenulo sa pozivima, a pojedini timovi ići će i na kućne adrese.

  ----------------------------

  Poslanik SNSD u parlamentu BiH Slavko Jovičić kaže za "Novosti" da su sve nezakonitosti u Srebrenici u vezi sa izbornim inženjeringom osmišljene u centrali SDA u Sarajevu.

  - Nisu uspeli da kod međunarodne zajednice izlobiraju nametanje rešenja za promenom Izbornog zakona kako bi Srebrenica dobila poseban status na izborima, pa sad nastoje da obezbede što više lažnih birača iz svih delova FBiH i inostranstva - naveo je Jovičić.

  On smatra da Centralna izborna komisija BiH i druge nadležne institucije u zemlji moraju detaljno da pregledaju biračke spiskove za Srebrenicu, posebno novoprijavljene stanovnike ove opštine.

  - O kakvoj manipulaciji je reč govori i to da su ovu incijativu pokrenuli Muftijstvo, studenti i udruženje žrtava. Ovo je poraz sarajevske politike - smatra Jovičić.

  http://www.novosti.rs/vesti/planeta.-Srebrenica-Kol-centar-za-lazne-bosnjacke-glasace

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva