Slavko Jovičić -

БиХ - Представнички дом / ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ЗАХТЈЕВА ЗА УКИДАЊЕ СУДА И ТУЖИЛАШТВА БиХ

Autor sjovicicslavuj | 16 Februar, 2012 | read_nums (513)

          САРАЈЕВО, 16. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Пред зградом Парламентарне скупштине БиХ, у којој се одржава сједница Представничког дома, окупила се неколицина представника шест федералних удружења жртава рата протестујући против приједлога закона о престанку важења закона о Суду и Тужилаштву БиХ.

          Они траже састанак са Колегијумом Представничког дома како би разговарали о овим питањима која се налазе на дневном реду данашње сједнице Представничког дома.

          Заједнички је став окупљених да међународна заједница треба да спријечи иницијативу за укидање Суда и Тужилаштва БиХ, те да заштити рад ове двије правосудне институције БиХ.

          Демонстранти носе слике посланика у Народној скупштини Републике Српске Мића Краљевића и Миладина Станића, за које тврде да су починили ратне злочине.

          Дио демонстраната у једном моменту био је на самом улазу у зграду Парламентарне скупштине.

          Понукан дешавањима испред и на улазу у зграду парламента, посланик СНСД Славко Јовичић затражио је хитан одговор од надлежних служби на који се начин обезбјеђује рад посланика у Парламентарној скупштини.

          "Окупљени изражавају отворене пријетње и увреде на рачун српских посланика", рекао је Јовичић, истичући да не жели да било ко пријети посланицима.

          Након овог Јовичићевог питања, Клуб посланика СДС-а затражио је получасовну паузу у раду Представничког дома.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva