Slavko Jovičić -

БиХ - Савјет министара - Јовичић / КУКИЋ НЕЋЕ ДОБИТИ ПОДРШКУ ИЗ СРПСКЕ

Autor sjovicicslavuj | 14 Jun, 2011 | read_nums (646)

   


          ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 14. ЈУНА (СРНА) - Кандидат три странке платформе Славо Кукић, кога је Предсједништво БиХ данас именовало за мандатара Савјета министара БиХ, неће добити ниједан глас посланика из Републике Српске у Представничком дому парламента БиХ, изјавио је данас Срни посланик Представничког дома БиХ Славко Јовичић.

      
     ''Кукић неће добити ниједан српски глас, а кад то кажем мислим на посланике из реда СНСД-а и СДС-а. Очекујем да Кукић у Представничком дому неће добити подршку већине због чега ће комплетна процедура бити враћена на почетак'', нагласио је Јовичић.

          Према његовој оцјени, номинацијом Кукића за мандатара Савјета министара БиХ СДП је само закомпликовао ствари да би за све то што чини оптужио РС и СНСД.

          Он је истакао да тешка политичка ситуација у БиХ, неће опаметити ни СДП, ни Златка Лагуџију, те додао да су представници ове странке били главни кривци што осам мјесеци није био конституисан парламент БиХ.

          ''Република Српска и посланици из Српске, поготово из СНСД-а, никада нису били реметилачки фактори, за разлику од СДП-а који је намјерно одуговлачио условљавајући неком програмском платформом. Сада су још гору ствар направили'', навео је Јовичић.

          Он је поновио да се посланици из РС, а наручито из СНСД-а залажу за потпуно поштивање Устава БиХ, за ротацију, паритет и консензус политичких представника три констутивна народа.

          Према његовим ријечима, кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ требало би ''да буде изабран договором и приједлогом два ХДЗ-а, јер су они легални представници хрватског народа''.

          Предсједништво БиХ именовало је данас у Сарајеву Слава Кукића, кандидата странака платформе (СДП-а, СДА и ХСП-а) за мандатара Савјета министара БиХ.

          Осим Кукића, Предсједништво БиХ је, након што су испуњени сви законски услови за одржавање ове сједнице, разматралo кандидатуру и Борјане Кришто и Младена Иванковића Лијановића.


  My picture!

Kategorije

Arhiva