Slavko Jovičić -

Darko Babalj uzurpirao službeni auto i vozača

Autor sjovicicslavuj | 5 April, 2011 | read_nums (726)

  Datum: 03.04.2011
  Autor: Željka Domazet

  ISTOČNO SARAJEVO - Poslanik SDS-a u Parlamentu BiH Darko Babalj, koji je krajem decembra predao funkciju predsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo, i dalje koristi povlastice svog prethodnog posla, zadržavši službeni automobil.

  Da Babalj ne vidi ništa loše u tome da i dalje troši novac građana Istočnog Sarajeva, potvrđuje i to da ga službenim automobilom vozi vozač Đorđe Petronić, koji prima platu u gradskoj upravi.

  Svi troškovi i dnevnice prevoza Babalja idu na račun grada uz odobrenje gradonačelnika Vinka Radovanovića.

  Gradonačelnik Istočnog Sarajeva potvrdio je “Glasu Srpske” da Babalj povremeno koristi automobil Skupštine grada.

  - U tome ne vidim ništa sporno. Riječ je o poslaniku koji je izabran u našoj lokalnoj zajednici i smatram da je svaka lokalna zajednica dužna da pruži logistiku poslanicima - rekao je Radovanović i dodao da vozač koji vozi Babalja nije angažovan samo na tom poslu, nego da i pored drugih obaveza u Skupštini grada i Babalja vozi po potrebi.

  Radovanović je naglasio da je Darko Babalj dužnost predsjednika Skupštine grada Istočno Sarajevo predao čim je izabran za poslanika u Parlamentu BiH.

  Darko Babalj kaže da službeni automobil grada Istočno Sarajevo koristi ako mu nekad zatreba i kada mu ga grad ustupi.

  -----------------------------------------------------------------------------------------

  Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH iz RS Staša Košarac kazao je da bivši poslanici u skupštinama opština i gradova ne bi trebalo da, poslije isteka mandata, koriste službene automobile i vozače opština.

  - Postoje oni koji to i dalje koriste, kao na primjer Darko Babalj. Mislim da nigdje ne stoji da se službeni automobili mogu koristiti poslije isteka mandata, ali je tako - rekao je Košarac i dodao da je to loša poruka građanima.

  - Smatram da gradski funkcioneri treba da imaju određene privilegije, jer je riječ o odgovornom poslu, ali prestankom mandata ili prelaskom na drugu dužnost nije korektno tako nešto koristiti - rekao je Košarac i dodao da, ako je tačno da se od Skupštine grada može “posuditi” automobil, to mora da bude omogućeno svima, a ne samo onima koji su bliski političkoj partiji koja čini skupštinsku većinu.

  -------------------------------------------------------------------------------------

  Poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH Slavko Jovičić kaže da je već drugi mandat u poslaničkim klupama i da mu na pamet nije palo da se obrati svojoj lokalnoj zajednici da mu na raspolaganje da automobil i vozača.

  - Svoj prevoz bilo gdje da putujem plaćam sam. Možda bi mi u Skupštini grada Istočno Sarajevo ili u Palama odobrili automobil i vozača, ali je zaista neprimjereno da i pored plate koju primam kao poslanik još zadirem u budžetska sredstva lokalnih zajednica - kazao je Jovičić i dodao da mu ne pada na pamet da mu neko lijepi epitet grebatora bez ikakvog razloga.

  Babalj i Lagumdžija

  Prilikom ranijih dogovora o vlasti na nivou BiH između SNSD-a i SDS-a, za koaliciju sa SDP-om BiH posebno se zalagao Darko Babalj, predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo i novoizabrani poslanik u Parlamentu BiH. Prema nezvaničnim informacijama, Babalj je i dalje u izuzetno bliskim vezama sa SDP-om, te sa Zlatkom Lagumdžijom “šuruje” iza Bosićevih leđa. 

  http://www.glassrpske.com/vijest/novosti/Darko-Babalj-uzurpirao-sluzbeni-auto-i-vozaca.html


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva