Slavko Jovičić -

РС - Давутоглу - реаговање / ЈОВИЧИЋ: РАДМАНОВИЋЕВ ХРАБРИ, ДИПЛОМАТСКИ ГЕСТ

Autor sjovicicslavuj | 30 Januar, 2011 | read_nums (501)

          ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 30. ЈАНУАРА /СРНА/ - Посланик Савеза независних социјалдемократа (СНСД) у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић поздравио је данас, како је нагласио, храбри, дипломатски и државнички гест предсједавајућег Предсједништва БиХ Небојше Радмановића који је одбио да се састане са министром иностраних послова Турске Ахметом Давутоглуом, којем је засметала застава Републике Српске (РС).

          "Предсједавајући Предсједништва БиХ Радмановић показао је манире правог политичара и државника", рекао је Јовичић Срни.

          Он је оцијенио да је посјета Давутоглуа Бањалуци у сваком случају добродошла, бар ради покушаја да Турска присуством свог министра да признање трајном постојању РС.

          "У сали за састанке у Палати Републике у Бањалуци јуче је била застава домаћина, дакле БиХ и РС, као и застава Републике Турске. Не видим ту никакав проблем, осим што је можда неко из бошњачког протокола сугерисао министру да направи, најблаже речено, дипломатски скандал прво због кашњења, а након тога таквим условљавањем", нагласио је Јовичић.

          У најмању руку, каже Јовичић, некоректно је и недипломатски када се долази у госте било коме, а у овом случају предсједнику РС и предсједавајућем Предсједништва БиХ, домаћину постављати било какве услове.

          Јовичић сматра да је за дипломатски скандал највјероватније одговоран један од протокола који су организовали посјету и који су требали рећи министру, када је затражено скидање заставе РС, да је у посјети Бањалуци, а не на Башчаршији.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva