Slavko Jovičić -

БиХ - странке - састанак / ПОЧЕО САСТАНАК, ОДСУТНИ ПРЕДСТАВНИЦИ СБиХ

Autor sjovicicslavuj | 17 Januar, 2011 | read_nums (515)


          САРАЈЕВО, 17. ЈАНУАРА (СРНА) - Лидери и представници 12 странака заступљених у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ започели су нешто послије 11.00 часова радно-консултативни састанак у вези са заказивањем наставка конститутивне сједнице овог дома.

          Од 13 парламентарних странака само Странка за БиХ нема свог представника на данашњем састанку.

          Састанку присуствују лидери СДС-а Младен Босић, ПДП-а Младен Иванић, СДП-а Златко Лагумџија, ХДЗ-а 1990 Божо Љубић, Савеза за бољу будућност Фахрудин Радончић, ДНЗ Рифат Долић, а Народну странку "Радом за бољитак" Младен Иванковић Лијановић, ХСП Звонко Јуришић.

          СНСД представљају посланици у Представничком дому Милорад Живковић, Драго Калабић и Славко Јовичић, СДА Асим Сарајлић и Адил Османовић, ХДЗ БиХ Нико Лозанчић, а присутан је и представник ДНС-а Младен Симић.

          Непосредно пред састанак Иванић је изјавио да не очекује да ће на њему бити постигнут договор.

          "Ово је још један од безидејних састанака", рекао је Иванић, који не очекује да ће БиХ прије љета добити нови савјет министара.

          Данашњи састанак заказао је привремени предсједавајући Представничког дома Аднан Башић.

          Према незваничним информацијама, предсједник СНСД-а Милорад Додик није могао допутовати због магле, а лидер СДА Сулејман Тихић отпутовао је у Њемачку.        Човић је раније обавијестио Башића да њему одговара да састанак буде одржан 19. јануара.

  Посланици изабрани на октобарским изборима у Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ положили су заклетву на првом дијелу конститутивне сједнице 30. новембра, али конститусање Дома није завршено док се не изабере његово трочлано руководство, те комисија која ће учествовати у припреми избора Савјета министара БиХ.
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva