Slavko Jovičić -

Усаглашавају ставове о пријавама SIPA

Autor sjovicicslavuj | 22 Avgust, 2010 | read_nums (488)

  Datum: 22.08.2010
  Autor: В. К.

  БAЊAЛУКA - Члан Истражне комисије за утврђивање трошења донаторских средстава Мирко Околић очекује да ће на сутрашњој сједници Комисије бити донесени ставови о подношењу пријава SIPA против појединих установа и организација за које се сумња да су злоупотријебиле донације.

  Усаглашавају ставове о пријавама SIPA

  Околић је јуче казао "Гласу Српске" да би већ данас Комисија могла да има више података о евентуалним дописима од стране институција и невладиних организација о трошењу донаторских средства која су у БиХ пристигла од 1996. године до данас.

  Коментаришући наводе да би на предстојећој сједници Комисије требали да се појаве чланови "Мерхамета" за које се сумња да су скривали милионе марака донација, Околић је истакао да је био договор да се тој организацији упути позив да њени представници присуствују сутрашњој сједници.

  - Не знам да ли је техничка служба завршила свој посао, али у сваком случају постоји могућност да се не појаве на сједници, чиме би само потврдили сумње у нерегуларност средстава која су имали на располагању - закључио је Околић.

  ----------------------------------------------------------------

  Члан Истражне комисије Славко Јовичић поновио је да су опљачкане велике суме новца које су у БиХ стигле у виду донација.

  - Мислим да Истражна комисија неће завршити свој посао јер је, између осталог, касно формирана. У идућем периоду комисија треба да добије други мандат. Она не треба да се бави истраживањем и провјерама већ треба да има наредбодавну улогу и да нареди надлежним институцијама да се они почну бавити истражним послом, а не да то раде политичари - сматра Јовичић.

  http://www.glassrpske.com/vijest/novosti/Usaglasavaju-stavove-o-prijavama-SIPA.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva