Slavko Jovičić -

intervju, Slavko Jovičić Slavuj, POSLANIK U PARLAMENTU BIH

Autor sjovicicslavuj | 28 April, 2010 | read_nums (858)

   


  Banjaluka 29. 04. 2010

  Dodik mora da odluči treba li mu Jovičić!

  Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Slavko Jovičić Slavuj kaže da još uvek nije siguran da li će na predstojećim opštim izborima ponovo biti na listi SNSD-a!


  Ne mora da bude političar, ali...
   
   Slavko Jovičić Slavuj

   

   U razgovoru za Press RS Jovičić ističe da mu tek predstoji razgovor sa liderom partije Miloradom Dodikom. On tvrdi i da je proteklih meseci dobio pozive i lidera drugih stranka iz RS koje žele da njegovo ime bude na poslaničkim listama!

  - Sledi mi ozbiljan razgovor s Dodikom, posle čega će sve biti jasnije. Ako SNSD više ne računa na mene, znači da nisu uvažili moj doprinos radu poslaničkog kluba - kaže Jovičić.

  Razmišljate li da napustite politiku?

  - Ne moram biti političar, ali mislim da mogu još mnogo toga da pružim u politici. Još uvek ne razmišljam o brojnim ponudama drugih stranaka. Ipak, ako varijanta sa SNSD-om ne bude moguća, neću prihvatiti da budem nečija „ptica za čerupanje", niti ću dozvoliti da sa mnom neko manipuliše.

  Iz kojih partija su Vas zvali?

  - Taj podatak neću da otkrijem, jer bi to bilo nekorektno. Mogu samo reći da sam razgovarao sa predstavnicima svih uticajnijih partija. Smatram da je korektno da najpre ozbiljno porazgovaram sa Dodikom, a posle toga ćemo videti.

  Kada će uslediti razgovor sa Dodikom?

  - Verujem da će se to dogoditi u narednih desetak dana.

  Mislite li da je SNSD zadovoljan vašim radom?

  - Meni je važno da sam lično zadovoljan. Ušao sam u politiku jer nisam više mogao da gledam rasturanje institucija RS, koje su u ranijem periodu padale kao kruške i u Sarajevu su se onda samo sladili i likovali. Na njihovu žalost, a na našu sreću, RS je danas vrlo stabilna i nikad se više neće desiti da se bez naše saglasnosti bilo koja nadležnost prenese sa RS na nivo BiH.

  U parlamentu je bio pakao

  Kako ocenjujete protekle četiri godine rada u parlamentu?

   - Ne želim da sam o sebi govorim, niti da se hvalim po medijima. Sva moja aktivnost se može proveriti na stenogramima sednica parlamenta, a tu su i mnoge druge poslaničke aktivnosti. Bio sam i ostao među pet poslanika sa najvećim angažmanom, počevši od poslaničkih pitanja, preko podnošenja amandmana na mnoge zakone, istupa na sednicama, replika i svega onoga što je i bila moja obaveza kao poslanika. Uz sve to, zajedno sa kolegama, zaustavili smo eroziju institucija i nadležnosti RS. To je povremeno bio pravi pakao, ali smo se izvukli.

  Zašto ste se priključili SNSD-u?

  - Pre prošlih izbora sam u Banjaluci razgovarao sa Miloradom Dodikom i on mi je ponudio da se nađem na listi SNSD-a. Prihvatio sam i nisam postavljao nikakve uslove.

  Nije vam smetalo što vas je stavio na poslednje mesto na listi?

  - Za mene je data reč zakon i posle dogovora sa Dodikom više ništa nije bilo sporno. Postavljen sam na poslednje mesto i osvojio rekordan broj glasova. O tome je odlučio vrh SNSD-a i ja se nisam bunio.

  Da li to znači da vas, osim Dodika, niko iz vrha stranke nije podržao?

  - To ne znam jer ni s kim drugim, osim s Dodikom, nikada nisam ni reč progovorio. Nisam osećao potrebu da razgovaram sa bilo kim drugim.

  Kako ste zadovoljni saradnjom sa kolegama poslanicima?

  - Imam odličnu saradnju sa svim kolegama. Ne samo iz SNSD-u, već i sa svim srpskim poslanicima. Ta saradnja se najviše ogleda u komunikaciji sa Miloradom Živkovićem, ali ništa manja nije ni sa ostalima. Posebno sa Dragom Kalabićem.

  Kod nekih srpskih poslanika niste baš omiljeni?

  - To je istina. Za to postoje i razlozi. Nisam dozvolio da mi se plaća mobilni telefon iako kao predsedavajući jedne komisije imam pravo na to. Nisam trošio novac za reprezentaciju, nemam vozača i druge privilegije. Druge kolege o tome ne vode računa i nađu se na udaru medija. Verovatno me zato ne vole. 

  Ž. MARKOVIĆ


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva