Slavko Jovičić -

БЕОГРАД НИЈЕ БИО У ОБАВЕЗИ ДА УСВАЈА ДЕКЛАРАЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ

Autor sjovicicslavuj | 31 Mart, 2010 | read_nums (477)


          САРАЈЕВО, 31. МАРТА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Славко Јовичић огорчен је усвајањем Декларације о Сребреници у Скупштини Србије, јер сматра да Србија није била у обавези да доноси било какву декларацију.

          Јовичић је у изјави Срни нагласио да посланици у Скупштини Србије нису свјесни посљедица и шта све може произвести ноћас усвојена Декларација.

          "У сваком случају било је прихватљивије да су усвојили декларацију у којој би били осуђени злочини над свим народима на просторима бивше Југославије. Међутим, они су се опредијелили за то и не можемо ми ту да утичемо", истакао је он.

          Према његовим ријечима, нити једна резолуција неће довести до повјерења међу народима, а у случају Декларације се говори о помирењу.

          "Помирење је индивидуалан чин и нико не може донијети закон да се неко мири са неким", истакао је посланик СНСД-а.

           Јовичић је подсјетио да је 16. јануара 2009. године упутио директно писмо предсједници Скупштине Србије Славици Ђукић Дејановић и свим парламентарним клубовима у којем је навео какве посљедице по српски народ у цјелини може имати, а поготово у РС и БиХ, једна таква декларација може имати.

           Скупштина Србије усвојила је ноћас Декларацију о Сребреници којом најоштрије осуђује злочин над бошњачким становништвом Сребренице у јулу 1995. године, на начин утврђен пресудом Међународног суда правде, и тражи и од осталих држава на простору бивше Југославије да на исти начин осуде злочине над Србима.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva