Slavko Jovičić -

ПРЕГЛАСАВАЊЕ СРПСКИХ МИНИСТАРА - СМИШЉЕНО

Autor sjovicicslavuj | 25 Mart, 2010 | read_nums (456)

          САРАЈЕВО, 25. МАРТА /СРНА/ - Прегласавање српских министара данас у Савјету министара БиХ смишљен је чин како би се посланици политичких партија из Републике Српске оптужили да злоупотребљавају ентитетско гласање, упозорава посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Славко Јовичић.

          "Није први пут да су министри из реда српског народа у Савјету министара БиХ прегласани. Није ми јасно шта тиме чине министри из реда бошњачког и хрватског народа", рекао је Јовичић Срни и додао да је и њима потпуно јасно да ће ти законски акти бити оборени у Парламентарној скупштини БиХ.

          "Нагласио бих да посланици из РС никад нису злоупотријебили ентитетско гласање већ су га користили да се онемогући усвајање противуставних закона. Сваки закон који није био противуставан у парламентарној процедури је добио подршку, а добиће и убудуће", рекао је Јовичић.

          Он је напоменуо да је потпуно јасно да сви закони који су противуставни и донесени прегласавањем министара из реда српског народа неће добити подршку из РС.

          "Ти законски акти неће бити усвојени, а нека нас онда невладине организације и политичари осуђују. Они то чине са циљем да би могли рећи да је РС реметилачки фактор и да кочи напредак БиХ према евроатлантским интеграцијама, што није тачно", напоменуо је Јовичић.

          Он је додао да је као легалиста потписао да ће штити Устав БиХ, што је чинио и раније, а наставити чинити и убудуће.

          Прегласавањем министара из српског народа данас је Савјет министара БиХ утврдио Приједлог закона о забрани свих фашистичких и неофашистичких организација и употреби њихових симбола у БиХ којим су дефинисане фашистичке и неофашистичке организације, те "четничке организације", "усташке организације" и "организације које се ослањају на традицију Ханџар дивизије".

          Прегласавањем српских министара Савјет министара БиХ утврдио је Приједлог закона о усвајању Закона о измјенама и допунама Закона о Суду БиХ и Приједлог закона о усвајању Закона о измјенама и допунама Закона о Тужилаштву БиХ, које је високи представник за БиХ 14. децембра прошле године прогласио на привременој основи.

          Српски министри прегласани су и приликом утврђивања Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о полагању правосудног испита у БиХ.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva