Slavko Jovičić -

Nema saglasnosti iz RS-a: Bez rezolucije o Srebrenici

Autor sjovicicslavuj | 25 Mart, 2010 | read_nums (465)
  Oslobođenje | Bosanskohercegovačke nezavisne novine
  Bez rezolucije o Srebrenici
  Azra Hadžiahmetović: Jovičićevi razlozi su neprihvatljivi
   
  Foto: Amer Kajmović
   
   
  24/03/10
   
   Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta BiH na današnjoj sjednici razmatrali su rezoluciju o važnosti osude genocida u Srebrenici i ratnih zločina u BiH za izgradnju trajnog mira koju je predložio poslanik SDP-a Denis Bećirović.

  On je istakao kako taj dokument ima za cilj da nikoga ne uvrijedi, a osudi sve ratne zločine kako u Srebrenici, tako i u BiH.

  Počast žrtvama

  - Ovim se odaje počast svim žrtvama, poziva na privođenje preostalih optuženih za ratne zločine te osigura preduslov za trajni mir. Rezolucija je u interesu svih građana BiH i nadam se kako će 15 godina nakon Dejtonskog sporazuma i petog saziva Parlamenta BiH konačno biti snage da se donese ovaj dokument i izvrši korak ka pravdi, koje još nema, naveo je Bećirović.

  Istakao je kako je dodatni motiv za donošenje rezolucije i odluka Evropskog parlamenta od 15. januara 2009. godine, kojom je osuđen zločin u Srebrenici.

  Zastupnik SNSD-a Slavko Jovičić rekao je da dok su oni ovdje (vjerovatno predstavnici RS-a), nikada to neće dobiti podršku. Ustvrdio je da rezolucije neće doprinijeti trajnom miru, te da se time ide ka novim sukobima i konfrontacijama.

  Opširnije sutra u Oslobođenju...


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva