Slavko Jovičić -

РЕЗОЛУЦИЈОМ БИ БИЛО ОБИЉЕЖЕНО СТРАДАЊЕ САМО ЈЕДНОГ НАРОДА

Autor sjovicicslavuj | 11 Mart, 2010 | read_nums (388)

          ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 11. МАРТА (СРНА) - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић нада се да Скупштина Србије неће прихватити резолуцију о Сребреници, јер би на тај начин било обиљежено страдање само једног народа у БиХ.

          Он је подсјетио да је 16. јануара прошле године послао отворено писмо предсједнику Скупштине Србије Славици Ђукић-Дејановић у коме је навео да су у грађанском рату на просторима БиХ страдали сви - и Бошњаци, и Срби, и Хрвати, али и други, припадници националних мањина.

          "У том писму сам истакао да се потпуно занемарује чињеница да се прије 11. јула 1995. године десила и српска Сребреница, а 1993. године десила су се стравична убиства и погром над српским народом у Сребреници, те у Братунцу када су злочиначке фаланге предвођене Насером Орићем звјерски ликвидирале више од 3 500 углавном српских цивила и потпуно спалиле више од 50 српских села", рекао је Јовичић Срни.

          Он је навео да би, усвајањем резолуције о Сребреници, "Скупштина Србије поново убила десетине хиљада српских жртава које су страдале у рату у БиХ".

          Према његовим ријечима, никада се не смије заборавити да је истина једна, да је недјељива и да нико нема ексклузивно право на само своју истину.

          Јовичић је изразио наду да посланици Скупштине Србије неће подлећи притисцима неких невладиних организација које траже да Србија призна нешто са чиме нема никакве везе.

          Он је подсјетио да је прије четири године у Београду поднио тужбу против активиста неких невладиних организација - Наташе Кандић, Соње Бисерко, Биљане Ковачевић-Вучо, Сташе Зајовић, због "блаћења српског народа".

          Предсједник Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић изјавила је раније да очекује да ће резолуција о Сребреници бити усвојена у марту.

          Она је навела да још нема посланичке иницијативе за заказивање ванредне сједнице о резолуцији о Сребреници, али да посланичке групе активно раде на тексту резолуције.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva