Slavko Jovičić -

ОПСТРУКЦИЈЕ У ИСТРАГАМА ДОЛАЗЕ ИЗ САРАЈЕВА

Autor sjovicicslavuj | 19 Januar, 2010 | read_nums (324)
          
           САРАЈЕВО, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Члан Истражне комисије за утврђивање трошења донаторских средстава Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић изјавио је Срни да је очигледно да постоје опструкције из Сарајева када је ријеч о истраживању утрошка донаторских средстава.

          "Опструкције постоје с разлогом, јер је 98 одсто донација стигло преко Сарајева, а у РС свега један до један и по одсто. Зато њима не одговара истина, а ријеч је о милијардама КМ покрадених донаторских средстава", рекао је Јовичић.

          Он је нагласио да је Истражна комисија данас на сједници у Сарајеву закључила да ће интензивирати рад, јер су доношењем Закона о доступности информација створене све законске претпоставке за то.

          "Истражна комисија и Парламентарна скупштина БиХ не смију бити инфериорни јер имају све механизме у својим рукама", рекао је Јовичић.

          Он је додао да ће Истражна комисија ангажовати све агенције и министарства преко којих су долазиле донације, прије свега Министарство спољне трговине и економских односа БиХ, Министарство иностраних послова БиХ и Министарство безбједности БиХ, те Државну агенцију за истраге и заштиту, Обавјештајно -безбједносну агенције и Тужилаштво БиХ како би се утврдила истина.
      

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva