Slavko Jovičić -

MEСИЋЕВИ "ПУСТИ СНОВИ"

Autor sjovicicslavuj | 19 Januar, 2010 | read_nums (436)

          САРАЈЕВО, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Изјава одлазећег предсједника Хрватске Стјепана Месића да би након евентуалног расписивања референдума о независности Републике Српске (РС) послао војску да прекине коридор у Посавини је опасна, али нема упоришта у било чему јер је ријеч о пустим сновима, сматра посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Славко Јовичић.

          "Месић не треба да пријети Милораду Додику и РС, јер је то пријетња српском народу којег нема у Хрватској, али ће га бити у РС. Одлазећи хрватски предсједник никад неће остварити своје тежње да се шаховница вијори на Дрини", рекао је Јовичић у изјави Срни.

          Јовичића чуди што највиши функционери у БиХ нису упутили оштар демарш Министарству иностраних послова Хрватске и међународној заједници.

          Он је напоменуо да је срећа прво за хрватски народ и за Хрватску што Месић више није ништа и што неће више ни бити, те што ће му остати "непреболна рана" да данас постоји и функционише РС која ће остати трајна.

          "Ако му је пошло за руком да разбије бившу Југославију и као носилац највиших функција у Хрватској побије и протјера на стотине хиљада српских несрећника, мало му је то па сада пријети агресијом на РС", истакао је Јовичић и додао да овом изјавом одлазећи хрватски предсједник показао да је његов цијели политички радни вијек био једна обична "лакрдија и импровизација".

          Према његовим ријечима, Месић је заборавио Срби нису реметилачки фактор, те да РС припада БиХ, као дио ове земље и као ентитет који је међународно верификован Дејтонским споразумом.

          Срна је коментар Месићеве изјаве затражила и од предсједника СДА Сулејмана Тихића који због, како је објаснио, њене деликатности то није желио учинити.

          Месић је јуче у неформалном разговору са новинарима рекао да би послао хрватску војску ако би у Републици Српској био расписан референдум о отцјепљењу. "Хрватска је гарант Дејтонског споразума.

  Када би Додик референдумом о отцјепљењу срушио Дејтонски споразум, РС одмах би морала нестати и зато бих војно прекинуо коридор", рекао је новинарима одлазећи хрватскиpredsjednik.

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva