Slavko Jovičić -

Dušanka Majkić optužila Ahmetovića da mrzi Srbe

Autor sjovicicslavuj | 19 Novembar, 2009 | read_nums (583)
  Teme


  Smiješne i neutemeljene optužbe, kaže Ahmetović
   Autor: S. R.

   

  Ahmetović: Zgrožen izjavama

  Foto: Arhiv
   19.11.2009

  Dopredasjedavajuća Doma naroda Državnog parlamenta Dušanka Majkić jučer je u izjavi za naš list teško optužila poslanika SDA i budućeg ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića.

  Navodeći razloge zbog kojih Ahmetović ne bi trebao biti imenovan na ovu poziciju, Majkić je, između ostalog, navela i da se radi o čovjeku koji mrzi pripadnike srpskog naroda.

  - Nikada ne bih podržala nekoga kao što je Ahmetović zbog njegovog nepristojnog ponašanja prema meni i prema ostalim predstavnicima iz reda srpskog naroda. On ne zaslužuje da dobije takvu funkciju - rekla je Majkić.

  Ona smatra i da je "njegov animozitet prema pripadnicima srpskog naroda takav da ne zna nikoga sličnog s tolikom količnom mržnje".

  --------------------------------------------------------

  Kandidat za ministra sigurnosti jučer je bio zgrožen izjavama Dušanke Majkić. Ne želeći se upuštati u raspravu, kratko je kazao da je sa Srbima u RS radio šest godina i da oni najbolje mogu komentirati ovakve izjave.

  - Vrlo dobro me poznaju svi Srbi iz Srebrenice. Pitajte njih šta o tome misle. Ma to su smiješne i neutemeljene optužbe! Nikada ni s kim od Srba nisam imao bilo kakve konflikte, što se vrlo lako može i dokazati - u nevjerici nam je odgovorio Ahmetović.

  --------------------------------------------------

  Da je to tako jučer nam je potvrdio i stranački kolega Dušanke Majkić i poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Slavko Jovičić, koji nam je rekao da izuzetno cijeni Ahmetovića i kao čovjeka i kao političara.

  - Čovjek zastupa interese svog naroda i stranke kojoj pripada. To je normalno. To radim i ja. Ne želim da ulazim u to što je rekla kolegica Dušanka. Ona vjerovatno za to ima argumente. Ja ih nemam. Sa Sadikom nikada nisam imao loše iskustvo, a s njim sam se družio više nego s ostalim kolegama. Daleko od toga da sam stekao dojam da mrzi Srbe - rekao nam je Jovičić.

  --------------------------------------------------

  Isto diskreditirala i Sadovića

  Nakon stalnih prozivki na račun bivšeg ministra sigurnosti Tarika Sadovića, Majkić je odmah poslije njegove smjene nastavila s pokušajima opstrukcije imenovanja Ahmetovića na ovu poziciju. Međutim, državne ministre imenuje Predstavnički, a ne Dom naroda Državnog parlamenta, u kojem ona sjedi.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva