Slavko Jovičić -

Декларација контакт групе - неважан документ

Autor sjovicicslavuj | 11 Novembar, 2009 | read_nums (490)

          САРАЈЕВО, 11. НОВЕМБРА (СРНА) - Посланик СНСД-а у Парламентарној скупштини БиХ Славко Јовичић изјавио је да је декларација, коју је усвојила Контакт група Организације исламске конференције за БиХ, којом предлажу укидање ентитетског гласања, потпуно неважан документ.

          Јовичић је рекао да је Декларација усвојена на основу лобистичких активности члана Предсједништва БиХ Хариса Силајџића и додао да Устав БиХ, уколико се буде мијењао, неће мијењати ни Исламска конференција, ни Силајџић.

          "Желим му поручити да мој 29 глас у парламенту БиХ никада неће добити", нагласио је Јовичић, оцијенивши за "Фокус" да ће лобисти попут двојице чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Силајџића након `потуцања по бјелосвјетским адресама` на крају морати сјести с домаћим политичарима.

  -------------------------------------------------------

            Потпредсједник ПДП-а Слободан Наградић каже да је Декларација, која предлаже укидање ентитетског гласања, остварива као прича о Србији од Токија до Милвокија.

          "Умјесто да Силајџић и његова странка, као и они који се уздају у странце, сједну и с домаћим политичарима траже рјешења, они се ослањају на државе које никада нису допринијеле рјешавању конфликата. Довољно је примјера у Авганистану, Пакистану, Палестини, Судану и другим земљама", истакао је Наградић.

  -----------------------------------------------------------------------

          Момчило Новаковић, независни посланик у парламенту БиХ, рекао је да се иза ове декларације не крија суштинска опасност по БиХ, али упозорава да чињеница да је у раду конференције учествовао Силајџић наводи на закључак да је поново злоупотријебио службену позицију наводећи исламске земље да се мијешају у најосјетљивије унутрашње ствари БиХ.

  ---------------------------------------------------------------------

          Министри држава чланица Организације исламске конференције разматрали су у Истамбулу ситуацију у БиХ, а састанку је присуствовао и бошњачки члан Предсједништва БиХ Харис Силајџић.

          У Декларацији, која је усвојена, наводи се да исламске земље подржавају самоодрживу и функционалну БиХ која може извршавати надлежности и међународне обавезе без механизама блокада попут ентитетског гласања.

           


1 Komentari & 0 Trekbekovi od "Декларација контакт групе - неважан документ"

  ПИШИ Српским језиком и ћирилицом да те цијели свијет разумије.

  Autor sjovicicslavuj 13 Avgust 2019, 10:02
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva