Slavko Jovičić -

Ni opozicija neće podržati Ahmetovića

Autor sjovicicslavuj | 26 Avgust, 2009 | read_nums (566)
   
  Teme - 26.08.2009.
   
   
  Parlament BiH: Upitno imenovanje
   
   Foto: Arhiv
   
   
   
   
   
   
   
   Ni opozicija neće podržati Ahmetovića

   Ne želim biti dio tog procesa, ističe Novaković.
  Možda budemo suzdržani, kaže Okolić...
   
  Nezadovoljni radom Vijeća ministara BiH i međusobnim prepucavanjima stranaka koje participiraju u vlasti, poslanici opozicije u Predstavničkom domu Državnog parlamenta neće podržati kandidata SDA Sadika Ahmetovića za mjesto ministra sigurnosti BiH.

  - Neću podržati nijednu kandidaturu! Mislim da je način na koji se dolazi do kadrovskih rješenja u BiH katastrofalan! Stoga ne želim biti dio tog procesa - rekao je za "Dnevni avaz" nezavisni poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Momčilo Novaković.

  Poslanik SDS-a Mirko Okolić navodi da ni ova stranka, kako sada stvari stoje, neće podržati Ahmetovićevo imenovanje. U najboljem slučaju, navodi Okolić, SDS će biti suzdržan kada se bude glasalo o ovom pitanju.

  Ni SDP neće dati zeleno svjetlo Ahmetoviću. Šef Kluba ove stranke u Državnom parlamentu Jozo Križanović, kao i njegovi prethodnici, istakao je da je razlog tome nezadovoljstvo opozicije radom aktuelne vlasti.

  - U ovom trenutku nemam zvaničan stav partije. Međutim, siguran sam da nećemo dići ruku za Ahmetovićevo imenovanje. Postoji mogućnost da budemo suzdržani - rekao je Križanović.

  Komentirajući navode da će podrška SNSD-a zavisiti od ponašanja SDA u vezi s imenovanjem direktora državnih agencija i uprava, kao i uskraćivanje podrške od opozicije, Ahmetović je za naš list jučer rekao kako je logično da prvo bude izabran ministar sigurnosti, a da nakon toga budu popunjena upražnjena mjesta direktora.

  SNSD bez zvaničnog stava


  Kako smo jučer mogli čuti od poslanika SNSD-a, ova stranka još nije zauzela zvaničan stav o tome kako će se izjasniti u vezi s Ahmetovićevim imenovanjem. Dok poslanici Lazar Prodanović i Slavko Jovičić ne dovode u pitanje podršku kandidatu SDA, Milica Marković tvrdi da će glasati protiv ako to od nje stranka zatraži. S druge strane, Jovičić tvrdi kako bi od SNSD-a bilo nekorektno da glasa protiv, jer je SDA podržala sve kandidate koje je vladajuća stranka u RS predložila.

  Autor: S. ROŽAJAC
   
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva