Slavko Jovičić -

Силајџић би био најсрећнији да нема Србије

Autor sjovicicslavuj | 20 Avgust, 2009 | read_nums (437)

  БИЈЕЉИНА, 20. АВГУСТА (СРНА) - Лидер Странке за БиХ Харис Силајџић био би најсрећнији да Србије уопште нема на карти свијета и није му стало до тога ко ће БиХ представљати у Србији, рекао је посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић.

  "То најбоље показује какав је његов однос према Србији, али и како странка коју он води и политичко Сарајево доживљавају Београд", истакао је Јовичић, коментаришући тврдње да ни новоименовани амбасадор БиХ у Србији Сеад Авдић неће добити зелено свјетло надлежних српских власти за дипломатски рад у Београду.

  Јовичић је за "Фокус" рекао да никога не би требало да изненади "када би Силајџић за новог амбасадора предложио и Абу Хамзу", подсјетивши да је прије Авдића у игри био Бориша Арнаут, који, такође, није добио агреман због умијешаности у нелегалну натурализацију исламских ратника у БиХ.

  Он је истакао да се ништа боље не може ни очекивати када дипломатију БиХ воде људи попут Силајџића и министра иностраних послова Свена Алкалаја.

  Према Јовичићевим ријечима, Силајџић, предлажући кандидате за које унапријед зна да неће добити потребне агремане као амбасадори БиХ у Србији, показује колико је њему уопште стало до добрих односа с најближим сусједима.

  Јовичић је навео да захваљујући Споразуму о специјалним и паралелним везама Република Српска и Србија из дана у дан јачају привредну, културну, спортску и сваку другу сарадњу и да за демократски изабране представнике власти српског народа нема границе на Дрини, а то је, сасвим сигурно, оно што смета Силајџићу.

  "Он сам је прије неколико година изјавио да никада неће отићи у Београд. Неће, јер га тамо нико и не зове, а не зове га зато што он, његова странка и већи дио бошњачког политичког врха живе у прошлости, без намјере да погледају у будућност", додао је Јовичић.

  Кандидат БиХ за амбасадора у Србији Сеад Авдић највјероватније неће добити агреман због ратне прошлости и улоге у страдању војника ЈНА у "Тузланској колони", а рок за давање агремана Авдићу истиче крајем мјесеца, напомиње "Фокус".

  Мјесто амбасадора БиХ у Београду упражњена је више од двије године, а посљедњи дипломатски представник БиХ у Србији био је Томислав Леко.

  __________________________

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva