Slavko Jovičić -

БиХ - Predstavnički dom PSBiH: Svađa zbog Komšića i Tadića

Autor sjovicicslavuj | 25 Jun, 2009 | read_nums (539)  Pred početak sjednice - poslanik Slavko Jovičić u razgovoru sa ministrom bezbjednosti Tarikom Sadovićem
  Foto: Didier Torche
   
   
  25/06/09
  Poslanici iz RS-a odbili inicijativu da se raspravlja o posjeti srbijanskog predsjednika BiH • Drago Kalabić napao novinare i Željka Komšića, pridružio mu se Slavko Jovičić
   

  Poslanici Predstavničkog doma Parlamenta BiH iz RS-a uskratili su entitetsku podršku prijedlogu inicijative Denisa Bećirevića da se u dnevni red jučerašnje sjednice uvrsti rasprava o iznenadnoj posjeti predsjednika Srbije Borisa Tadića Banjoj Luci, čime je propalo njeno usvajanje.

  Brda i doline

  Svoju inicijativu da o tome raspravlja Parlament BiH poslanik Bećirević obrazložio je činjenicom da je srbijanski predsjednik „prekršio Ustav BiH, ali i RS-a, te doveo u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje".

  - Srbijanski predsjednik susreo se sa predstavnicima isključivo jednog, čime je negirao ravnopravnost svih predstavnika naroda i građana koji žive na teritoriji BiH, naveo je Bećirević.

  Prijedlog inicijative izazvao je brojne reakcije poslanika iz RS-a pa se umjesto o prijedlogu tačke dnevnog reda govorilo o ratnoj ulozi sadašnjih visokih dužnosnika BiH, posebice člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, ali i karakteru sukoba u našoj zemlji. Predsjednik Kluba poslanika SNSD-a Drago Kalabić tako je optužio Komšića da je na FTV-u (u emisiji „60 minuta") komentirao falsifikovane dokumente „samo kako bi naudio Srbiji".

  - Nije novinarima prvi put da rade sa falsifikatima, ali je nedopustivo da se u to uključuje član Predsjedništva BiH, istakao je Kalabić.

  Poslanik Slavko Jovičić otišao je i korak dalje te naveo da ne zna da li je Vojislav Koštunica za vrijeme boravka na brdima oko Sarajeva pucao na grad, ali kako Komšić „Zlatni ljiljan" „nije dobio za rad u humanitarnoj organizaciji".

  LINK - http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=1210


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Najnovije...

Kategorije

Arhiva