Slavko Jovičić -

БиХ - Јовичић - реаговање: Садовић за све жели да окриви Србе

Autor sjovicicslavuj | 17 Maj, 2009 | read_nums (415)

   

  ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 17. МАЈА (СРНА) - Министар безбједности БиХ Тарик Садовић у изјавама у вези са злочинима у случају "Добровољачка улица" испољава несмањене тенденције Бошњака да за све ратне злочине на простору бивше Југославије окриве српски народ, оцијенио је посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић.

  "За Добровољачку није крив српски народ, већ Алија Изетбеговић који је, двије године прије повлачења ЈНА из БиХ, наредио да сви, тада, муслимани напусте ЈНА. То је био смишљен чин, који на жалост још није добио епилог на Суду БиХ. Зато је срамотно да Садовић стаје у одбрану појединаца, превасходно из реда његовог народа, за које постоје докази, живи свједоци и бројна документација да су починили стравичан залочин у Сарајеву", нагласио је Јовичић у изјави Срни.

  Коментаришући Садовићев налог Канцеларији за сарадњу са Интерполом БиХ да контактира Главну канцеларију Интерпола у Лиону и затражи повлачење потјерница против више особа из БиХ које су повезане са случајем "Добровољачка", Јовичић је рекао да он у свакој ситуацији тражи алиби како би за све недаће у овој, како је рекао, несрећној и виртуалној земљи оптужио српски народ.

  "То не може проћи више нигдје, јер српски политичари су јасно препознали његове намјере и све ћемо учинити да се његове жеље никада не остваре", нагласио је Јовичић.

  Јовичић је рекао да Садовић себе види не као министра безбједности, већ као власника свих институција безбједности у БиХ.

  Он је оцијенио несхватљивим да министар безбједности упада сам у своју у замку и да се тек сада "присјети" да Тужилаштво БиХ води предмет "Добровољачка".

  "Оно што је поразно јесте чињеница да је тај предмет, да су хтјели да процесуирају одговорне за ратне злочине, требало давно да буде завршен. Наравно да Тужилаштво није ништа урадило и то не само када је у питању Добровољачка, већ и када је у питању било који ратни злочин над Србима у БиХ", констатовао је Јовичић.

  Да је Тужилаштво БиХ, нагласио је Јовичић, хтјело да ради на том предмету, које је имало још 1997. године у својим рукама, оно би то и урадило, а не би чекало до ових дана.

  Он је оцијенио да није никакво изненађење што невладине организације, а првенствено Савез логораша РС не вјерују Тужилаштво БиХ, већ су тражили да тај предмет преузме Србија, која има право на то и по међународном праву.

  Ако САД и Њемачка имају право да на свом подручју воде процесе против појединаца за ратне злочине почињене на простору бивше Југославије, рекао је Јовичић, зашто онда не би Србија водила процес у којем су страдали и убијени углавном држављани Србије, припадници регуларне ЈНА која је још била у функцији.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva