Slavko Jovičić -

Шта све могу (не)људи да измисле и да слажу.....

Autor sjovicicslavuj | 20 Jun, 2008 | read_nums (766)

  PIŠE: Slavko Jovičić Slavuj

  Један мој велики пријатељ, који је уједно "љубитељ" бошњачких портала, недавно ми је проследио доле поменути текст, ако се он уопште тако може назвати??? Kaжем проследио, јер ја ни у лудилу не бих никада посетио ниједан бошњачки портал, само да се зна!!!

  Текст је скинут са веб-сајта: Сарајево-x. Шта да кажем на невероватне бљувотине, односно на конструкције и лажи болесних умова и на њихове злочиначке коментаре? Ништа, осим што сам се одлучио да их поставим на свој блог. Зашто? Па зато, што мој блог посећује велики број честитих и добронамерних људи, искрен да будем ради се, углавном, о Србима. Откуд знам да се баш ради о Србима? Знам зато, што ми се многи од њих мејловима јављају,  што ми редовно пишу и што од мене траже да наставим са борбом за истину, која је једна и која је недељива! Јер, нико на истину нема ексклузивно право. Е, због њих сам поставио бошњачке коментаре да се добронамерни људи увере у чињницу каквих све има нељуди и чиме се све служе да би исказали огромну мржњу према мени, морам да нагласим - ничим изазвани!

  Наравно, мој блог посећује и велики број "знатижељних" Бошњака, у шта сам се могао уверити кад сам био дозволио њихове коментаре. Коментари би се могли и даље писати да ти исти нису превршили сваку меру пристојне комуникације, те сам само због тога одлучио да онемогућим све  наредне коментаре, јер нисам могао дозволити да мој блог буде повод и катализатор међунационалне мржње.

   Дакле, шта речи о (не)људима, који су сакривени иза својих ницкова у стању да лажима и мржњом говоре и пишу најпогрдније и најмонструозније ствари о мени? Наравно ништа! Јер, су аутори злочиначких коментара све сами рекли о себи, а о мени све саме лажи и увреде. На сву срећу овакви аутори ме никада не могу увредити...

  Да истакнем - у злогласни концентрациони логор смрти "Силос", муслимански политички и војни врх је са подручја Пазарића и Тарчина ( Сарајевска регија) затворио све мушкарце  (око 600), доби од 14 до 85 година, изузев два три тешка и непокретна инвалида. У конц-логор је било затворено и 11 жена, па чак и једна трудница у шестом месецу трудноће (!?!). Радило се, дакако, о смишљеном муслиманском државном злочину према српским цивилима.

   Процесуирање одговорних и отварање судског предмета за конц-логор "Силос", очекује се најесен ове године и тада ће се на Суду БиХ доказати све страхоте и страдања кроз која је прошао српски народа са тих подручја, а који је без икаквих разлога затворен у поменути конц-логор смрти. Једини разлог је био тај што смо били Срби!!!

  Што се мене тиче - ја ни ауторе доле поменутих коментара и памфлета - не мрзим, јер мржња је неизлечива болест. Ја такве (не)људе само жалим. Наравно да ниједна реч у коментарима бошњачких екстремиста и учесника дебате - није тачна и баш због тога такве небулозе није могуће чак ни на овај начин демантовати. Њима не вреди доказивати - ни ко сам, нити какав сам као човек. На крају, Бог ми је сведок за све што јавно говорим и што пишем да је истина, а што то иритира и фрустрира наведену "господу", е, па нисам  ја за то крив!

   
  Пошто сам рођен и живео сам у средини где је пре рата,  (не знам тачан проценат, јер се тада нисмо пребројавали по нацији на: Србе, Муслимане, Хрвате и остале), чини ми се, живело је   нешто мање од пет одсто Срба, запамтио сам једну честиту нану муслиманку, која није имала ни дана школе, али је била врло паметна жена. Нажалост, она није више међу живима. Још као дете сам запамтио многе њене изреке. Па, би за многе (не)људе говорила: "Будала, папрати, кривих дрва и камења - никад неће нестати"! Или, "Свакој будали је море до колена"! Али и, "Хајвану је место у штали, а инсану (човеку) у друштву са учевним људима"! Има и ова: "Бог не хаје што цуко лаје"! Неке од ових изрека, а сигурно и тачније речено све - могу се применити на многе коментаторе и учеснике у дебати на доле поменути конгломерат излива мржње и сваког анимозитета према мени.

  Знам сигурно, ниједна ме персона (нон грата) од њих уопште и не познаје, нити су икада били негде у мојој близини. Значи да уопште и не знају какав сам ја човек, у ствари! Али, то њима и није циљ. Циљ је јасан и они то отворено и демонстрирају. Сметам им што сам Србин и што не певам по њиховим нотама. ВОЛИМ ШТО МЕ НЕ ВОЛЕ!

  Наравно, имали су прилику да ме само слушају и гледају на малим екранима, да читају моје бројне ауторске текстове, колумне...Не постоји ниједна телевизија на свету, која иоле, нешто значи а, да  бар једном код њих нисам био гост у некој од бројних емисија. О медијима у Србији, овде у БиХ, па и у неким у Хрватској, Црној Гори, излишно је и говорити.  Требам ли да сносим личну одговорност због сталног интересовања медија и новинара за моје учешће у бројним емисијама? Наравно да не! Али, ето, и то - вајној и бајној господи смета, а нису се сами запитали: зашто ме сви зову?!  И зато лају и бљују из свих "оружја и оруђа" на моју маленкост, задојени мржњом према свему што носи префикс или атрибут - српски! Са великом индигнацијом одбацујем сваку евентуалну намеру "текстописаца" да ми припишу настојање да било кога увредим од "коментатора". Али, ако се било ко од њих препознао у изрекама нане, е, онда ја апсолутно нисам за то крив!  

  *********************************

  Напомена: У тексту "ВОЛИМ ШТО МЕ НЕ ВОЛЕ", који се, такође, налази на овом блогу,  објаснио сам и указао  на  само неке чињенице којима се служе србомрсци.

   С обзиром да сам посланик у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине, изабран из реда српског народа из Републике Српске, на њихову жалост, ево, поновићу безброј пута дату изјаву.

  Мене је на ову функцију изабрао српски народ и ја се поносим тиме.

  И шта је овде проблем? Нема га, јер ја не мрзим ниједног човека на овој планети, а камоли да мрзим неки народ. Боже сачувај!

  Волим Босну и Херцеговину и сматрам је својом земљом, само ако је у њеном саставу и РЕПУБЛИКА СРПСКА!

  Да нагласим,  РЕПУБЛИКА СРПСКА је УСТАВНА  категорија!

  Да закључим - ја сам легалиста и моја обавеза је да радим по Уставу ове земље!

  Моја је обавеза да поштујем Устав ове земље!

  И у Парламенту БиХ, највишем законодавном органу , положио сам заклетву да ћу бранити и штитити Устав ове земље!

  Шта је онда проблем? Нема га!

  Све српске представнике, па и мене, у заједничким институцијама БиХ плаћа српски народ и Република Српска, јер и Срби издвајају и плаћају порезе и доприносе и пуне буџет БиХ, као што ту обавезу имају  и други порески обвезници у овој земљи! Јасно као дан!


  My picture!

Kategorije

Arhiva