Slavko Jovičić -

Срамно мале казне за муслиманске злочинце који су мучили и убијали српске логораше на принудном раду у Храсници! НАПОМЕНА: У овом кривичном предмету, као бивши логораш - био сам један од свједока у Кантоналном суду у Сарајеву.

Autor sjovicicslavuj | 3 Novembar, 2021 | read_nums (193)

  Некадашњи припадници такозване Армије БиХ Мустафа Дивјан и Алија Газибара осуђени су на укупно 12 година затвора за ратни злочин против српских цивила, који су били затворени у логорима "Силос" и "Крупа" у општини Хаџићи.

  Тужилаштво и суд кантона Сарајево 

  У поновљеном поступку пред Кантоналним судом у Сарајеву Дивјан је осуђен на 10 година затвора, а Газибара на двије, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

  Дивјан је проглашен кривим да је као припадник Четврте моторизоване бригаде такозване Армије БиХ, 22. априла 1993. године убио двојицу затвореника цивила српске националности, а Газибара, припадник исте бригаде, за наношење душевне и физичке боли затвореницима.

  У оптужници се наводи да је Дивјан надзирао рад затвореника цивила српске националисти који су из логора "Силос" и "Крупа" у општини Хаџићи доведени на присилне радове код Пољопривредног института "Бутмир".

  Након што је чуо да је њих неколико побјегло, Дивјан је хицима из аутоматске пушке из непосредне близине пуцао у два затвореника који су преминули на лицу мјеста.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva