Slavko Jovičić -

СРБИЈА на највишем врху свијета!

Autor sjovicicslavuj | 7 Jun, 2019 | read_nums (173)
   
  ПОПЕЛА СЕ НА ВРХ СВИЈЕТА И РАЗВИЛА СРПСКУ ЗАСТАВУ! 
   
   
  Долорес Ал Шелех (29), чија је мајка из Куршумлије а отац из Јордана, попела се на кров свијета-Монт Еверест, и развила српску заставу. Долорест живи у Дубаију у Уједињеним Арапским Емиратима.

  Драгана Рајбловић (50) прва је Српкиња која је освојила Монт Еверест, а донедавно је била и једина: сада, 12 година касније, у том подвигу успјела је и Долорес Ал Шелех. Њено достигнуће је вишеструко: имајући у виду да она живи у Уједињеним Арапским Емиратима, да јој је мајка из Куршумлије, али да је по оцу Јорданка, успоном на Еверест Долорес је постала прва Јорданка, али и прва жена из Арапских Емирата која се попела на највиши врх свијета.
  • Ево мене, стојим на врху свијета и поносна сам што могу да кажем да сам прва Јорданка на Евересту, прва Арпакиња која је пришла са пролаза Норт Кол, а друга Српкиња. Без речи сам. Ово су била најдужа два мјесеца у мом животу и најдужи дан успона, пун срећних и тужних прича, након година напорног рада и компромиса – написала је Долорес на Фејсбуку.
  Највиши врх свијета, Монт Еверест, висок је 8.840 метара, дио је хималајског ланца, а лоциран је на граници између зоне Сагармата у Непалу, и аутономне регије Тибет у Кини. Долорес је успјела да га освоји прошлог четвртка, тачно у 10.15 часова, а још увијек је у повратку ка Дубаију, гдје иначе живи.

  Шелех је изјавила да је циљ њеног пењања био да скрене пажњу на промовисање кориштења обновљиве енергије и здрав начина живота.
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Najnovije...

Kategorije

Arhiva