Slavko Jovičić -

И ОВО МАЛО ШТО НАС ЈЕ ЈОШ ОСТАЛО У ЖИВОТУ И ШТО ЖИВИМО СА СВОЈИМ ПАТЊАМА - ПОНОВО УБИЈАЈУ! ... Турци снимају серију о највећем "јунаку Алији Изетбеговићу", који се борио за опстанак Босне и Херцеговине и муслимана у њој!

Autor sjovicicslavuj | 14 Avgust, 2017 | read_nums (236)

  Турска серија о лику и дјелу Алије Изетбеговића снима се, између осталог, и на мјесту страдања и мучења сарајевских Срба – у Тарчину, у логору Силос. Тако се на мјесту гдје је било заробљено више од 600 српских цивила, снимају сцене које глорификују ратног лидера муслимана из БиХ. 

  720 минута у шест епизода – тако су турски сценаристи, са турским глумцима замислили да представе живот Алије Изетбеговића. Сценарио, домаћој јавности непознат, писали су Турци под надзором својих историчара, а већ на представљању серије дало се закључити да стиже још једна једнострана и фалсификована историјска прича.

  Доказују то и локације снимања – нарочито она у Тарчину, простору гдје се налазио “сарајевски Аушвиц” и оном за кога постоје свједочења да их је и главни лик серије за живота обилазио. 25 година касније, обилази их његов син, али овог пута на сету снимања серије баш о свом оцу.

  Бакир Изетбеговић са турским глумцима испред злогласног "Силоса"

  Читав његов живот је уствари био борба, отпор, борба са силама које су наоко изгледале далеко надмоћније у односу на њега. Међутим, нису биле надмоћне чим га нису сломиле”, рекао је Бакир Изетбеговић испред логора "Силос".

  Нису сломиле њега, али јесу бројне недужне цивиле – њих 24 умрло је баш у логору “Силос” због посљедица физичког злостављања, пребијања, тортуре и мучења глађу. Сигурно је да се ове историјске чињенице у серији неће наћи, али зато сјећања чувају још малио оних бивших логораша који су и данас живи.

   --------------------------------------------------------------------------
  ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ 

  27. јануара на Светог Саву прије 21 годину распуштен је посљедњи концетрациони логор у БиХ - Силос и то након што су прошла два мјесеца послије парафирања Дејтонског мировног споразума и предвиђеног рока за распуштање логора у БиХ.

  Из логора Силос у којем је било затворено више од 600 српских цивила, тог 27. јануара 1996. године изашла су и посљедња преживјела 44 логораша. 

  Само седам дана раније на Богојављење и прије коначног затварања концентрационог логора смрти, након 44 мјесеца стравичног страдања и злостављања, односно након 1.334 дана муслиманке власти заједно са још четрдесетак логораша пустиле су ме на слободу, дакле на православну светковину Богојављење 19. јануара те 1996. године.  Логор је отворен 11. маја 1992. године, 
  а затворен је истог датума кад и злогласни 
  фашистички логор из Другог свјетског рата Аушвиц.

  Ту најмање има било какве симболике и коинциденције.


  Према мојим сазнањима 24. српска логораша убијена су стријељањем и свакодневним физичким 
  тортурама, злостављањем, пребијањем и мучењем глађу.

  На изградњи фамозног тунела испод аеродромске писте “Бутмир”, 'тунела српског страдања' који су муслимани назвали `тунел спаса`, око 50 логораша је убијено, шест из Силоса, а остали су били цивили присилно затворени у логор у Храсници или ангажовани у тзв. Радни вод састављен од Срба који је био заправо 'живи штит' у одбрани муслиманских територија на подручју Храснице, Бутмира, муслиманске Илиџе итд.

  У Силосу су били затворени мушкарци од 14 до 85 година и 11 жена, од којих једна у шестом мјесецу трудноће.

  Осим 11 војника који су били резервни војници ухваћени на линији у Хаџићима, сви остали били су цивилна лица. Кроз логор Силос прошло је, према мојим сазнањима и евиденцији више од 600 српских цивила, углавном са подручја Пазарића и Тарчина.

  Логораши су сваки дан добијали до пет кашика неке текућине и парче хљеба /хљеб се дијелио на 12-14 шнита/.

  За прва 63 дана у конц-логору од 77 килограма колико сам имао, изгубио сам 43 тако да сам 8. августа 1992. године имао свега 34 килограма. Да није било коже кости би се саме растављале и распадале. Вагали смо се на вагама које су служиле за вагање жита.

  1993. године муслимани су 
  из логора Силос почели да одводе логораше на прве одбрамбене линије муслиманске војске на Игману и за потребе обављања најтежих физичких радова за потребе злогласне муслиманске јединице “Зулфикар” /Зулфикар Алишпаго оснивач и финасијер те злочиначке формације, родом из тзв. Санџака/, затим у Храсницу, гдје смо даноноћно копали траншеје, правили утврђења, ровове, бункере, као и на Јеврејском гробљу у Сарајеву.

  Концентрациони логор Силос је најзлогласнији логор у протеклом грађанском рату у БиХ, не само зато што је најдуже трајао, већ и зато што су логораши у том логору мучени на 167 начина и што је то била лабораторија за испитивање људске издржљивости и убијање сваког смисла о постојању човјека. Логораши су мучени методама које су савременој цивилизацији и људском разуму непојмљиве и неразумљиве, а што су 
  утврдили стручњаци на основу исказа свједока.

  Сва документација о томе била је предата бившој главној тужитељици Хашког трибунала Карли дел Понте, али то је био Сизифов посао, јер Дел Понтеова је имала само један циљ, а то је потпуно сатанизовати српски народ. Почињени злочини над Србима је нису интересовали. 

  У међувремену, од завршетка рата па до данас,
  због стравичних мучења преко 200 логораша је
  широм ове планете умрло,
  од Аустралије, Америке, Европе, Србије
  и наравно на подручју Републике Српске.

  Сви су они са собом однијели своје истине,
  јер никада нису добили прилику да пред било којом
  правосудном институцијом свједоче о својим страдањима.


  С обзиром да је суђење у току ниједном реченицом нити својим потезом не желим да ометам ток суђења.

  Свим сапатницима који су на најтрагичнији начин још у току рата због стравичних злостављања и мучења, као и након рата изгубили своје животе од стране злочиначких руку, метака, ножева итд. изражавам највећи пијетет и стално се молим Господу Богу да њихове племените душе почивају у Царству небеском.

  Главном хашком тужиоцу Карли дел Понте предао сам 
  бројну документацију о почињеним злочинима над Србима. 

  Али она је звијер у људској кожи 
  и њу нису интересовали злочини почињени над Србима.
  Она је имала само задатак и циљ да оптужује Србе 
  и да хашки казамат пуни Србима.
  ---------------------------------------------------------------------------
  ВЈЕЧНА ВАМ СЛАВА БРАЋО МОЈА, 
  КОЈА ПОСТРАДАСТЕ ОД ЗЛОЧИНАЧКИХ РУКУ
  САМО ЗАТО ШТО СТЕ БИЛИ СРБИ!
   
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva