Slavko Jovičić -

На данашњи дан прошле године ... ГОРИЛЕ СУ ПРАВОСЛАВНЕ СВЕТИЊЕ ШИРОМ СВИЈЕТА: Српска, грчка, македонска и руска црква до темеља спаљене!

Autor sjovicicslavuj | 3 Maj, 2017 | read_nums (142)
   
  Овако је изгледао
  Храм Светог Саве у Њујорку.

  +++++++++++++++++++++++++++++
  ++++++++++++++++++++++++++

  На дан коначног затварања усташког концентрационог логора смрти у Јасеновцу, на данашњи дан - 29. и 30. априла 2006. године, на позив директора њујоршког Института за холокауст и геноцид Берија Литучија био сам у Њујорку на обиљежавању Дана страдања у Јасеновцу

  30. априла био сам гост ТВ "Глас Америке" гдје сам између осталог рекао: Данас српски народ у Њујорку има спомен обиљежје које симболизује страдање и геноцид почињен над Србима, Јеврејима и Ромима у Јасеновцу.

  У оквиру обиљежавања Дана страдања у усташком концентрационом логору смрти у Јасеновцу, у организацији њујоршког Института за холокауст и геноцид, 29. априла служен је и парастос жртвама Јасеновца у Српској православној цркви "Свети Сава" у Њујорку.

  Истог дана у амфитеатру који је био у саставу Храма Светог Саве говорио сам о страдању српског народа на просторима бивше Југославије. Говорио сам о српском страдању у грађанском рату у БиХ, страдању Срба у Хрватској, погрому Срба на Косову и Метохији и злочиначкој НАТО агресији на Србију. 

   30. априла одржана је комеморација у Спомен парку жртвама холокауста у Њујорку гдје сам такође говорио. Тада сам избројао 37. камених стубова на којима су исписана мјеста страдања Јевреја и мјеста фашистичких логора холокауста.


  Само на једном каменом спомен обиљежју пише:

  УСТАШКИ ЛОГОР ЈАСЕНОВАЦ
  - ГЕНОЦИД НАД СРБИМА,
  - ЈЕВРЕЈИМА и
  - РОМИМА
  ++++++++++++++++++++++++++++++

  НЕВЈЕРОВАТНО је да је на десетогодишњицу моје посјете Светом храму и мог боравка у Њујорку - потпуно изгорио Храм Светог Саве.

   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva