Slavko Jovičić -

Високи представник у БиХ Велентин Инско пао ниско ... Инско у 204. епизоди пишања уз вјетар!

Autor sjovicicslavuj | 11 Januar, 2017 | read_nums (139)

  ПИШЕ: Славко ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

  Валентин Инско наставља 
  да бљује мржњу према Србима
  а посебно према Србима 
  у Републици Српској!

  Високи представник тзв. међународне заједнице у БиХ Валентин Инско је представник групације која испољава отворену мржњу према српском народу и Републици Српској. Он покушава  да посљедњим трзајима продужи свој баснословно плаћени боравак у БиХ. Наиме, Инско има мјесечну плату око 25 хиљада евра и све друге плаћене трошкове боравка који су у рангу малобројних арапских шеика, царева и краљева. 

  Но, то није проблем, јер они који имају пара за бацање нека га и плаћају. Међутим,  спорни су и проблематични потези и изјаве које даје Валентин Инско који се ухљебио више од осам година у БиХ.  Наиме, он тјера у вјештачке сукобе Србе са моћним свјетским силама, чак и прије него што Трамп и званично преузме функцију предсједника САД. 

  Срећа је да овакви Инскови урлици који подсећају на завијање паса рата немају никаквог утицаја на Србе ни у Републици Српској, а ни у Србији.

  Тако високи представник којег нико ни за шта не зарезује, између осталих глупости каже:
  "За међународну заједницу постоји само дејтонска Босна и Херцеговина и Република Српска која је добила свој легитимитет 21. новембра 1995. године у Дејтону. Ако бисмо почели славити 'празнике' као што је 9. јануар, онда би се неки могли досјетити и да се слави, рецимо, 10. април, дан када је основана Независна Држава Хрватска (НДХ). Мислим да то никоме не пада на памет и да треба гледати према будућности, а не према прошлости".

  Према његовим ријечима, "уколико се утврди да је током јучерашње прославе у Републици Српској дошло до кршења Устава и закона Босне и Херцеговине, на потезу је Тужилаштво БиХ које треба реаговати по службеној дужности", каже мржњом према Србима острашћени високо-ниски представних Валентин Ниско.


  Ето он, аустријски коњушар, величанствену прославу 25. година постојања Републике Српске пореди са фашистичком Независном државом Хрватском (НДХ), која је починила геноцид над Србима. Да постоји међународни суд и да постоји правда Инско би требао да одговара за најтеже увреде упућене слободарском српском народу.  

  Инску се ипак мора одати признање, јер је знао да из БиХ узме све до чега је стигао, плата висока "до небеса" и живот на високој нози. Узимао је он само себи.

  Јер, његова девиза је – "кад сви бриселски 'намјештеници' узимају све и имају огромна примања и нико их не дира, е онда ћу и ја наставити и даље да узимам". Јер за самовољу високог представника нико не одговара, он никад и никоме. 

  Али, на сву срећу прошла су времена диктаторских владања високих прредставника у БиХ који су мијењали Устав, смјењивали највише функционере, наметали своје законе и били владари живота и смрти свих народа у Босни и Херцеговини и притом су увијек држали бошњачку страну.    
   Сви знају да Инско и његови претходници своје никада никоме нису давали, па чак ни своју хемијску оловку коју су претходно од некога џаба узели. Додуше, све се окренуло наопако по високог представника којег више нико не узима за озбиљно, нити је било коме важно шта он ради, ако било шта и ради, а поготово је неважно шта трабуња.  

  Продужени боравак тзв. високог представника у БиХ је апсурд апсурда. Нигдје у свијету не постоји држава по којој вршља човјек којег нико озбиљно не схвата, а који је толико плаћен.  Али, Босна и Херцеговина је таква гдје се све дешава по стоти и по хиљадити пут, а много пута онако и успут. Сличних примјера нема у свијету.

  Како год да окренеш он се питао за све, па и ко ће, а ко неће бити нормалан?! По само њему знаним критеријима сви су били ненормални ако је он тако мислио и одлучио. 

  Има ту свега и свачега. Он је многе оставио без игдје ичега. Знао је он како се то ради и како се најбоље и најбрже узима и то само себи, као што је знао или је само мислио да зна.  
  Ето, тако је недавно, дакле прије ове скандалозне изјаве, покушавао да упозори и прву даму Америке Меланију Трамп, поријеклом Словенку, на наводну агресију бивше ЈНА /коју Инско подразумјева искључиво српском војском/.

  И шта рећи на крају? На велику и сигурно непреболну жалост Валентина Инска нико га више не слуша, јер се од самог почетка лажно представљао као високи представник тзв. међународне заједнице. Само заборавља да без Русије, Кине, Индије и много других држава нема ни међународне заједнице.
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva