Slavko Jovičić -

Novak Đoković/ЂОКОВИЋ НОВАК ОСТАЈЕ КРАЉ ЛОНДОНА!

Autor sjovicicslavuj | 22 Novembar, 2015 | read_nums (410)
   
  22.11.2015. Директно: ПАЛЕ/Лондон
  ***********************
  НОВАК ЂОКОВИЋ 
  НАЈБОЉИ НА СВИЈЕТУ!
  НОВАК ЂОКОВИЋ - Роџер Федерер 2:0 (6:3, 6:4)
  ---------------------------------------------------------

   

  Новак Ђоковић остаје на највишем тениском трону! На савршен начин  најбољи тенисер свијета завршио је сезону из снова, реванширавши се Роџеру Федереру у финалу завршног Мастерса у Лондону. 

  Србин је освојио 11. титулу у 2015. години, што је уједно нови АТП рекорд, а и једини је у историји који је освојио четири АТП Wорлд Тоур финала у низу. Најбољи тенисер и спортиста свијета је у свом 15. финалу у 2015. години стигао до 11. трофеја – послије освојена три Грен Слема, шест Мастерса и један турнир из Серије 500.

  Ово је био 44. дуел двојице тениских титана, а Србин се овим тријумфом изједначио са великим ривалом из Швајцарске, па сада обојица имају по 22 побједе на свом конту.

  Ђоковић је од самог почетка меча вршио стални притисак на Федерера. НОЛЕ је био много бољи. У првом сету Новак је демонстрирао своју снагу и умијеће којим је излуђивао Федерера.

  У другом сету су обојица били веома упорни у чувању свог сервиса, Тако је било све до осмог гема. Имао је Ноле три везане брејк лопте, а онда Федерер показује зашто нико не смије да размишља о његовој пензији. Осваја пет везаних поена, захваљујући фантастичним сервисима.

  То је охрабрило Швајцарца, али Новак то заборавља и лагано осваја свој наредни гем. И потом исто као у првом сету, Федерера добија у гему у ком је Швајцарац сервирао за останак.

   


  ------------------------------------------------------------------------------
   

  My picture!

Kategorije

Arhiva