Slavko Jovičić -

Сјајна ЈЕЛЕНА ЈАНКОВИЋ освојила титулу у Хонг Конгу!

Autor sjovicicslavuj | 18 Oktobar, 2015 | read_nums (183)
   
  18.10.2015. Директно: ПАЛЕ/Хонг Конг

  ЈЕЛЕНА ЈАНКОВИЋ - Анђелика Кербер
  2:1  (3:6, 7:6/7:4/, 6:1


  Јелена преокретом освојила титулу у Хонг Конгу!

  Какав дан за српски тенис - после титуле Новака Ђоковића у Шангају, Јелена Јанковић је преокретом дошла до побједе у финалу Хонг Конга!

  Након побједе над Венус Вилијамс у два сета, Јелена је против другог носиоца играла за 15. титулу у каријери, која је освојена послије маратонске борбе.

  Први гем се већ претворио у скоро десетоминутни мини-маратон, а Јелена је изгубила сервис при првој брејк шанси Њемице. Јанковићева је затим двије прилике пропустила да изједначи. Прву сет лопту 9. тенисерка свијета Њемица Кербер искористила за сигурно вођство од 1:0.

  Јанковићева је у наставку коначно успјела да искористи мали пад противнице и у трећем гему трећу брејк шансу претвори у вођство од 2:1. У новој брејк клацкалици, све је водило ка тај-брејку, у ком је Јанковићеваконачно преломила послије 6:3, другом сет лоптом за наставак борбе за титулу.

  Ситуација се психолошки потпуно преокренула, трећи гем је Јелена почела брејком и повела са 2:0, одузела је још једном сервис за 5:2, а затим је себи дозволила луксуз да изгуби још један гем прије освајања тријумфалног.


   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva