Slavko Jovičić -

СЈАЈНА ТИЈАНА БОГДАНОВИЋ оавојила сребрну медаљу на Европском првенству!

Autor sjovicicslavuj | 26 Mart, 2015 | read_nums (335)

   
  Репрезентативка Србије у теквондоу ТИЈАНА БОГДАНОВИЋ освојила је сребрну медаљу у категорији до 49 килограма на сениорском првенству Европе у олимпијским категоријама, које се одржава у Наљчику, у Русији.

  Српска олимпијска нада, са непуних 17 година, савладала је у првом колу Мађарицу Ивет са 10:2, у четвртфиналу је била боља од Украјинке Сороке (8:1), у полуфиналу јој је Луција Заниновић из Хрватске предала меч, док је у финалу изгубила од Туркиње Јилдрим са са 12:7.

  Иако веома млада, ТИЈАНА схвата колико је озбиљан циљ пред њу постављен.
  - Ово је моје прво велико такмичење у сениорима и прва велика медаља. За сада све што смо тренер и ја зацртали иде добро. Ово ми је био седми пут да се борим против одличне Туркиње Јилдрим, овај пут је она имала више среће и победила, али задовољна сам. 
  Сада настављам да се спремам за Светско првенство које је најважније такмичење за квалификације за Олимпијске игре - изјавила је наша сјајна БОГДАНОВИЋЕВА.

  Сигурно је да је друго мјесто на Европском првенству одличан резултат, тим прије када се узме у обзир да је ово ТИЈАНИНО прво велико такмичење у сениорској конкуренцији.

  Година је сјајно кренула, од средине јануара ишла је на 10 турнира и освојила девет медаља. Сљедећег мјесеца ће на свјетској ранг листи бити отприлике 12, а на олимпијској 27. Сигурно ће учествовати на Европским играма, што је јако важно за њу у овом моменту када се јури позиција за одлазак на Олимпијске игре.
   
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva