Slavko Jovičić -

СРБИЈА је остала сама и у дубоком је блату међу шљивама ...О чему говоримо, а да претходно нисмо знали шта ће бити?!

Autor sjovicicslavuj | 9 Decembar, 2014 | read_nums (245)

  ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

   О чему се овдје ради? Шта се заправо збива, а да претходно нисмо знали или да тако нешто нисмо и очекивали? На данашњој сједници сви присутни чланови Извршног одбора МОК-а гласали су да се Косово прими у пуноправно чланство Међународног олимписког комитета.

  Шта овакво гласање показује?

  Прво, доказује нам да ми Срби немамо пријатеља у свијету у које се можемо поуздати да ће бар некада стати у одбрану наших-српских националних интереса. Све је бјелодано и јасно и оном посљедњем Србину којем је стало до заштите националног достојанства, уставног и територијалног поретка Србије.

  Још једна ствар јасно нам говори, а што смо раније и сами знали. Свима или бар вечини је јасно да ми никада нисмо могли сами са собом. Унутрашње подјеле и сталне борбе за власт су нас врло лако раздирале и уништавале, јер су у преломним тренутцима за нашу будућност, наши одбрамбени механизми све више и више слабили.

  Никога не интересује што је оваквом одлуком прекршено низ правила којима се одређује начин пријема у МОК, као што такође овом срамном састанку није присуствовао нико из Олимпијског комитета Србије.

  Међународни олимпијски комитет по правилу и процедури у чланство може да прими само државу која је међународно призната и која је као пуноправни члан примљена у Уједињене нације.

  Зар и данашња изјава Владе Дивца не одсликава таква размишљања и понашања? И предсједник Србијанског олимпијског комитета је, невољно, али ипак прихватио чињеницу да Косово постане пуноправни члан Међународног олимпијског комитета. Добронамјерни ће казати - а шта је друго и могао? Је ли имао неки други избор? Злобници ће сматрати да би због овакве одлуке МОК-а Србија требала напустити чланство у Олимпијском комитету. 

  И у једном и у другом случају основно питање је шта би тиме добила Србија? Не би добила ништа. Било како било, Србији је одређено губитничко мјесто и неславна позиција да се сама о себи брине, а то Србија не може. Јер кроз цијелу историју Србија је најмање бринула сама о себи и о својим националним интересима.

  Зар је потребно и наглашавати да нико из Олимпијског комитета Србије није био позван на овај састанак, па ни предсједник ОК Србије Владе Дивац. Дакле, сасвим је јасно да је ово излобирана политичка одлука у интересу такозване независне државе Косово.

  Остаје питање са почетка - имамо ли ми пријатеља у свијету? Имамо само онда кад је некоме потребна Србија. У сваком другом случају ми смо губитници. У свакој другој ситуацији, као и увијек кад је битно - ми остајемо сами, препуштени на милост и немилост свима да се са нама поигравају и да своје рачунице преко Србије доводе у ред и поравнавају рачуне преко леђа Срба.

  Не вриједи даље било шта говорити, не вриједи, нажалост.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva