Slavko Jovičić -

Anketa - Za koga će u Brazilu navijati političari iz Srpske ... Španija i Brazil preči od BiH!

Autor sjovicicslavuj | 11 Jun, 2014 | read_nums (210)
  Banjaluka 11. 06. 2014
  Press RS
  Anketa - Za koga će u Brazilu navijati političari iz Srpske

  Španija i Brazil preči od BiH!

  Na Svetskom prvenstvu u fudbalu koje počinje sutra u Brazilu političari iz Republike Srpske uglavnom neće navijati za selekciju Bosne i Hercegovine! Među onima koje smo kontaktirali dobar deo je nezainteresovan za planetarnu fudbalsku smotru jer na njoj neće učestvovati selekcija Srbije, a oni koji će pratiti mečeve navijaće za razne svetske reprezentacije, a među njima najveću podršku imaće - Španija!
  BEZ PODRŠKE VEĆINE SRPSKIH POLITIČARA Reprezentacija BiH
  ********************************
  SNSD-ovac Drago Kalabić tako će biti jedan od retkih zvaničnika iz Srpske koji će dati podršku Safetu Sušiću i njegovim "zmajevima" u susretima sa Argentinom, Iranom i Nigerijom.

  Kalabićeva izjava, s obzirom na to da je došla od visokog funkcionera stranke Milorada Dodika, juče je poprilično burno odjeknula, naročito iz razloga što se njegov stav kosi sa ranijim izjavama predsednika Srpske da ne navija za reprezentativne selekcije BiH, već za Srbiju. Među Kalabićevim stranačkim kolegama sa kojima smo razgovarali, sa njim se složio jedino Lazar Prodanović, koji, prema vlastitom priznanju, i nije neki preterani ljubitelj fudbala.
  Slavuj: Nikada za BiH
   - Ali, voleo bih da na ovom Svetskom prvenstvu reprezentacija BiH ostvari neki zapaženiji uspeh. Pored BiH, navijaću da i reprezentacija susedne Hrvatske u Brazilu odigra dobre utakmice i daleko dogura - kaže Prodanović.
  *******************************************
  Njegov kolega iz Parlamenta BiH Slavko Jovičić Slavuj, koji svakodnevno detaljno prati sve nastupe srpskih sportista i o tome piše statuse po društvenim mrežama, tvrdi da mu ne pada na pamet da navija za BiH.

  - Pošto se fudbalska reprezentacija Srbije nije plasirala na Mundijal, navijaću za Rusiju. Za reprezentaciju BiH ne bih mogao da navijam čak i da u prvom sastavu igra jedanaest Srba - kaže Jovičić.
  ******************************************
  Nekadašnji izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić takođe je pasionirani ljubitelj fudbala, a pre svega Barselone. Otuda ne čudi što će na SP navijati za Španiju u kojoj će glavnu reč voditi upravo igrači iz ponosa Katalonije.
  - Španska reprezentacija igra najlepši i tehnički najdoteraniji fudbal. BiH me uopšte ne zanima - tvrdi Vasić.
  ******************************************
  Staša Košarac (SNSD) bi trebalo da zna dosta o fudbalu, s obzirom na to da je bio u organima Fudbalskog saveza RS, a nalazi se i na čelu Kluba malog fudbala "Tango".
  - Zbog najboljeg svetskog fudbalera Ronalda navijaću za Portugal, iako me ovo prvenstvo zbog izostanka Srbije preterano i ne zanima - kaže Košarac.
  ******************************************
  Ni SDS-ovci ne mirišu preterano Edina Džeku i drugove. Potpredsednik stranke Boris Jerinić smatra da je plasman BiH na Svetsko prvenstvo ogroman uspeh, ali u Brazilu će navijati za Lea Mesija.
  - Obožavam argentinski fudbal i smatram da su Argentinci po mentalitetu jako slični nama Srbima. I zato ću u Brazilu da navijam za "gaučose" - kaže Jerinić.
  **********************************************
  Poslanik u Narodnoj skupštini RS Kostadin Vasić (SDS) smatra da će reprezentacija BiH ispasti u prvom krugu. I njegove simpatije su uz Španiju.
  - Uvek sam voleo ekipe koje igraju napadački i zbog toga ću navijati za Špance - rekao nam je Vasić koji je verovatno zaboravio da je "crvena furija" do titule na prošlom SP došla pobeđujući sa mršavih 1:0.
  ****************************************
  Njegov kolega iz skupštinskih klupa Nenad Stevandić tvrdi da bi, da je Srbija na Mundijalu, svim srcem navijao za "orlove".
  - Ovako, moje simpatije će imati domaćin šampionata, reprezentacija Brazila. Fudbalska selekcija BiH igra dosta dobro, ali je teško prognozirati njen krajnji domet - kaže Stevandić.
  Krsmanović uz Hrvate
  Lider PDP-a Mladen Ivanić će navijati za Brazil, ali tvrdi da će pratiti igre i rezultate selekcije BiH. Njegov najbliži saradnik u partiji Zoran Đerić simpatiše Španiju zbog stila igre koji povezuje sa načinom igre reprezentacije bivše Jugoslavije.
  *****************************************
  Njihov odnedavni stranački saborac, a bivši SDP-ovac Slobodan Popović, ima nešto drugačije mišljenje.
  - Normalno je da ću navijati za reprezentaciju BiH. Pored naše fudbalske selekcije, kao "rezervne" simpatije izdvojio bih još reprezentacije Hrvatske i Brazila - kaže Popović.
  ******************************************
  Šef NDP-a Dragan Čavić, bez ikakve ograde, tvrdi da će na SP navijati za reprezentaciju BiH. Kad i ako "zmajevi" ispadnu, navijaće za Špance.
  ***********************************
  Pomalo je iznenađujući izbor odnedavnog NDP-ovca Zdravka Krsmanovića. On će u Brazilu navijati za - Hrvate.
  - Sviđa mi se način na koji Hrvati igraju i mislim da mogu daleko da doguraju. Što se tiče reprezentacije BiH, nisam optimista po pitanju nekog većeg uspeha - kaže Krsmanović.
  *********************************************Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva