Slavko Jovičić -

JOVIČIĆ: Dokaza ima za doživotnu robiju

Autor sjovicicslavuj | 10 Novembar, 2008 | read_nums (728)

            BIVŠI POTPREDSEDNIK SAVEZA LOGORAŠA RS  

  Haški tribunal je Nasera Orića pravosnažno oslobodio krivice za zločine nad Srbima i ukinuo prvostepenu presudu po kojoj je bio osuđen na dve godine zatvora zato što nije sprečio zločine u policijskoj stanici između decembra 1992. i marta 1993. godine. On je takođe oslobođen optužbi za smrt šest srpskih zarobljenika i bezobzirno uništavanje 12 srpskih sela.

  Slavko Jovičić, poslanik u parlamentu BiH i nekadašnji potpredsednik Saveza logoraša RS kaže za "Vesti" da i pored činjenice što je Orića Hag oslobodio odgovornosti, postoji dovoljno dokaza da ga lokalni sudovi osude na doživotnu robiju.
                          

  Krvnici namerno oslobođeni

  - U Hagu su zbog zločina nad Srbima bila optužena samo dvojica muslimana - Naser Orić i Rasim Delić. Svi ostali su ptuženi za zločine nad Hrvatima. Na ovaj način se svesno, veštački menja autentična slika ratnih dešavanja u Bosni - ističe Jovičić.

  Jovičić predaje dokumentaciju Karli del Ponte.

  -                      
  - Karla del Ponte je svesno napravila takvu optužnicu da je Orić morao biti oslobođen.

   Međutim, on mora da odgovara za sve što čak nije ni pomenuto u Hagu, a to je smrt više od 3.500 Srba stradalih u okolini Srebrenice od kraja 1992. godine do trenutka kada je pobegao iz ovog grada 1995. Takođe, on mora da odgovara za uništavanje ukupno 56 srpskih sela u okolini Srebrenice i Bratunca, među kojima su masakri u selima Kravice i Zalazje samo vrh krvave piramide zločina - ističe Jovičić.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva