Slavko Jovičić -

ОПОМИЊЕМ и НАПОМИЊЕМ! ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!

Autor sjovicicslavuj | 29 Avgust, 2016 | read_nums (366)

  ПИШЕ: Славко Јовичић Славуј

  29.08.2016.


  Годишњица злочиначког 
  НАТО бомбардовања

  РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ  Бомбардовани положаји Војске Републике Српске
  на подручју Српског Сарајева , Пале

  30. августа 1995. године почело је злочиначко НАТО бомбардовање Републике Српске које је трајало до 14. септембра и у коме је убијено више од стотину цивила.

  На положаје Војске Републике Српске злочиначка НАТО авијација бацила је укупно 1.026 бомби, од чега 708 вођених. 

  Укупна тежина баченог експлозива била је око 10.000 тона.

  НАТО злочинци су у акцији под називом "Намјерна сила" користили радиоактивну муницијууз објашњење да она треба Србе у БиХ да доведе за преговарачки сто". 

  За бомбардовање мјеста која су била под контролом Војске Републике Српске, НАТО злочинци су користили осиромашени уранијум, чије посљедице се свакодневно осјећају, а осјећа ће се и у наредних седам осам вијекова. Нажалост, Република Српска је водећа по броју малигних обољења у Европи.

  Исту трагичну судбину доживјела је и Србија коју су НАТО злочинци, такође бомбардовали осиромашеним уранијумом, који оставља тешке посљедице по здравље људи и животну средину, па је тако смртност у Србији и у Републици Српској изазвана малигним обољењима четири пута већа у односу на европски просјек.


  Бомбардовање Републике Српске  је окончано 14. септембра 1995. године када је постигнут договор да Војска Републике Српске повуче тешко оружје из такозване Зоне безбједности што је и учињено закључно са 17. септембром.

  Повод за злочиначку агресију НАТО пакта била је експлозија на сарајевској пијаци Маркале, која се догодила 28. августа 1995. године, а за коју су оптужени Срби. У извјештају независне комисије из тог периода наведено је да "не постоје јасни докази да су гранате дошле са српских положаја".
   

2 Komentari & 0 Trekbekovi od "ОПОМИЊЕМ и НАПОМИЊЕМ! ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!"

  Šta reći, šta pomisliti, do toga da čovek, ovako loman od iscrpljenosti,
  treba ostati sasvim budan i mahnito oprezan nakon teške bitke sa Pravim Životom!
  Pozdrav Slavko!

  Autor Aneta 29 Avgust 2016, 19:16

  Погрешна су размишљања - "Добро је, није се мени десило"!

  Болест не бира. Сва истраживања, а никада нису озбиљна спроведена - говоре да је у Републици Српској и Србији због НАТО злочиначког бомбардовања осиромашеним уранијумом смртност од малигних обољења застрашујућа.

  Стручњаци су рекли да опасност од осиромашеног уранијума престаје након осам или девет вијекова.

  Никакав ово није позив за супротстављање НАТО злочинцима, јер је то немогуће и то би био сулуди самоубилачки чин, али зар било кога можемо називати пријатељима ако нам је убио будућност и не само нашу, већ и десетинама генерација које ће тек доћи.

  Узвраћам поздраве Анета.

  Свака срећа те стизала.

  Autor sjovicicslavuj 30 Avgust 2016, 09:42
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva