Slavko Jovičić -

БиХ - случај "Добровољачка" - Јовичић / ПРАВО И ПРАВДА ЗА СРБЕ СУ ФИКЦИЈА

Autor sjovicicslavuj | 17 Januar, 2012 | read_nums (633)

   
          САРАЈЕВО, 17. ЈАНУАРА (СРНА) - Наредба Тужилаштва БиХ о обустављању истраге против Ејупа Ганића и других у предмету "Добровољачка" показује да су право и правда за Србе само фикција, сматра посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић.

          Он сматра да је ријеч о селективном приступу Тужилаштва због огромног притиска међународне заједнице и домаћих лобиста из реда бошњачког народа, који су све учинили да се стави тачка на ову причу.

          "То показује да је Тужилаштво БиХ `мали Хаг` са једним јединим задатком да сатанизује српски народ и да по систему добрих и лоших момака само окриви Србе. Ништа ново! Ово није нас изненадило али сам огорчен због таквих поступака. То само даје додатну подршку свим бошњачким политичким лидерима, невладиним организацијама и медијима да славе и живе у свом свијету да су за све ратне страхоте криви Срби", каже Јовичић.

          Јовичић подсјећа да је још 5. јануара са медијима подијелио информацију о обустави истраге за "Добровољачку" коју води страни тужилац Џад Романо, која ће бити "честитка" Републици Српској за 20 година постојања, додајући да Романо није дошао у БиХ да било шта уради, "већ да се врати са пуним кофером пара у своју земљу".

          "Показује се оправданим и то што сам се током неколико претходних година борио да страни тужиоци оду, јер они нису овде дошли да подижу оптужнице за злочине над српским народом него, напротив, да ништа не ураде и сатанизују поново српски народ", навео је он.

          Јовичић сматра да је једино гора варијанта била да Тужилаштво Србије презуме овај предмет, јер све предмете које су до сада преузели завршили су лошим исходом.

          "Треба се само присјетити `Тузланске колоне`, Илије Јуришића и Јована Дивјака, али су били ревносни када су оптуживали Србе као што је `Зворничка група` и изрекли максималне казне", појасанио је Јовичић.

          Тужилаштво БиХ донијело је наредбу о обустави истраге у случају "Добровољачка" против укупно 14 лица, међу којима и Ејупа Ганића, Заима Бацковића и Јована Дивјака, јер је утврђено да у радњама осумњичених лица нису садржана обиљежја кривичног дјела.

          Истрага је обустављена и против Хасана Ефендића, Јусуфа Пушине, Емина Швракића, Драгана Викића, Фикрета Муслимовића, Џевада Топића, Јовице Беровића, Решада Јусуповића, Јусуфа Кецмана, Дамира Долана и Ибрахима Хоџића.

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva