Slavko Jovičić -

ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ ПОСТАЈЕ СВЕТАЦ 15. МАЈА! Сви чекају засиједање Светог архијерејског сабора СПЦ!

Autor sjovicicslavuj | 2 April, 2018 | read_nums (120)
   
  Моја маленкост са Његовом светошћу патријархом Павлом 
  у Патријаршији у Београду.
   
  На прољећном засиједању Светог архијерејског сабора Српске православне цркве, које ће се одржати у мају, једна од главних тема биће и проглашење патријарха Павла за светитеља.

  Одавно су се стекли услови за канонизацију патријарха ког су вјерници још за живота називали "ходајућим свецем".

  Сви поштоваоци Његове светости патријарха Павла већ девет година, колико има од кад је напустио овај свијет, жељно ишчекују ову одлуку СПЦ, а у прилог томе иде и чињеница да су многобројни вјерници који свједоче о чудима која су им се догађала након молитви на његовом гробу.

  Вјерници казују да сусрет с њим остаје трајан, код њега се осјећа да је другачији. Његова канонизација је потребна нама, народу. Он је већ у заједници светих, говоре вјерници.

  Било је јасно да је патријарх Павле био Божији човјек и да је живио по Његовој вољи и заповијестима. Чим неко испуњава вољу Божију, онда и њега слуша Бог, па није ни чудо ако су његове молитве помогле вјерницима.

  Многи познаваоци православља истичу да послије Светог Петра Цетињског, нико у народу није био толико поштован и прихваћен као патријарх Павле, што је један од услова канонизације.

  Сви у сабору то знају, али се вјероватно уздржавају, како не би то урадили преурањено. Јер, поглавари СПЦ сматрају да ова одлука не смије бити наметнута, већ искључиво воља народа, па се зато чекало на то.
    

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva