Slavko Jovičić -

ДОБРО ЈЕ БИТИ ПОПИСИВАЧ!

Autor sjovicicslavuj | 2 Oktobar, 2013 | read_nums (378)
   
  Славко ЈоВиЧиЋ Славуј

   - Кратак, прикладан текст који одговара садашњем тренутку у овом времену...

  Чекам пописивача, а њега или ње још увијек нема, па нема.
   
  Пошто има разних проблема око пописа и сналажења пописивача - предлажем да се оснује Факултет за образовање професионалних академских пописивача!

  Истини за вољу, било је неколико звоњења на вратима и на свако звоњење одмах сам скакао да отворим врата и да љубазно дочекам пописивача или пописивачицу. Међутим, умјесто жељно чеканог пописивача или пописивачице, увијек су били неки просјаци и тако сам сваки пут био разочаран. Ма и њима сам дао, халал било, по неку марку за севап и за разумијевање њихове биједе и несреће.

  Но, да се вратим овој идеји око отварања Факултета за професионалне пописиваче. Ионако имамо факултета на бацање и студената који студирају ништа и те студије, односно евентуалне дипломе им свакако неће требати за било шта, односно ни за шта.

  Mислим да занимање професионалног пописивача не би био уопште напоран посао, јер се код нас ионако попис обавља сваких двадесет година. А и пописивачи се уопште не би уморили од посла. 

  Заправо, не треба губити из вида чињеницу да је за одлазак у пензију потребно четрдесет година радног стажа. У тих 40 година само два пута ангажовање пописивача не би требао бити пренапоран посао.
  Ако ћемо поштено, а требали би, народ свакако каже: "парали је то пос'о".

                        Ма, добро је бити пописивач!
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva