Slavko Jovičić -

Ne šaljete nikakve pamflete ovakvog i slicnog sadržaja

Autor sjovicicslavuj | 9 Februar, 2009 | read_nums (511)

   Neka bošnjačka nevladina organizacija koja se bombastično zove: "Nacionalni kongres /Bošnjaka/ Republike BiH" mi je u redovnoj cliping pošti, putem nekakvog "Glasnika", slala svoje pamflete, razne programe, inicijative, ideje i boga pitaj šta sve ne, i svi ti takozvani akti su imali samo jedan jedini cilj - ukinuti REPUBLIKU SRPSKU!?

  Svaki takav tekst, a bilo ih je i od sličnih i  drugih pošiljalaca, odmah sam brisao, jer nisam hteo da gubim dragoceno vreme na takve nebulozne i neargunentovane tekstove.

   Nisam baš siguran, a da budem iskren, uopšte me i ne interesuje -  ko čini gore pomentu organizaciju? Takodje, apsulutno me i ne interesuje gde je njeno sedište, ma da ponovim ništa me ne interesuje vezano za tu i takve organizacije...

  Ali, po prispeću pošte na moju adresu od strane takvih bošnjačkih organizacija, a bogami ima ih i na pretek i to širom svih kontinenata, odmah sam rezervisao korpu za otpad!!! Neke od njih, iako su sto odsto bošnjačke jednonacionalne organizacije, eto, sebi uzimaju za pravo da se čak predstavljaju i dijasporom Bosne i Hercegovine, što je apsolutno najveća laž i pokušaj prevare! No, naš narod za takve inicijative kaže - "To ovde u BiH ne pije vode"! 

  Ponukan najezdom takvih pamfleta, odlučim se na jedan normalan potez i napišem pismo da se autori antisrpstva okanu ćorava i uzaludnog posla...

  Jedan prijatelj mi je prosledio prepisku koja je objavljena na sajtu ili blogu te bošnjačke organizacije. Zamislite, eto, oni su odlučili da me izbrišu iz sopstvenog adresara primaoca njihovog "Glasnika" od meni nepoznatog, ali prepoznatog vlasnika!? Medjutim, isti ti se uopšte nisu zapitali kako im je palo na um da me uopšte i uvrštavaju u svoj adresar, kad me prethodno nisu ni pitali. Ali cilj opravdava sredstvo! I evo tog sadržaja...

   Dakle, izvesni potpisnik, gospodin Borogovac u naslovu svog odgovora stavlja ono što je svakome jasno. Isti taj ne zna da ratni zločini nikada ne zastarevaju, pa tako i počinjeni zločini nad srpskim narodom od strane pojedinaca iz njegovog naroda! Nažalost, pojedinci iz mog naroda su počinili zločine nad pojedincima iz reda bošnjačkog naroda. No, gospodin Borogovac jasno cilja i njegova namera je da celi srpski narod optuži za zločine??? Prvo, nijedan narod nije kriv za ratne strahote. Nijedan narod nema pravni subjektivitet odgovornog lica!?  Odgovarati mogu samo pojedinci za ono što su učinili, i uopšte nije važno kojem pridaju narodu. Ti pojedinci imaju svoja imena i prezimena!

  Medjutim, gospodin Borovac srebrenički zločin i presudu Medjunarodnog suda pravde tumači i razvlači onako kako to njemu odgovara i svojom odlukom, eto, on lično ukida Republiku Srpsku??? Kao da meni nije poznato da bi svaki Bošnjak to uradio - odmah i sad - samo da kojim slučajem oni o tome odlučuju. Na svu sreću - Srbi u BiH, odnosno u REPUBLICI SRPSKOJ odlučuju o svojoj sudbini i o sudbini Republike Srpske!

   *************************

  Pise: Slavko Jovicic Slavuj, poslanik u Parlamentu BiH.

  Poštovani,

  zamoljavam vas da mi ne šaljete nikakve pamflete ovakvog i slicnog sadržaja. Ne znam zbog cega to radite i šta vam je cilj? Zapravo znam!

  Što se tice Republike Srpske, ona je ustavno-politicka i teritorijalno definisana i verifikovana u Dejtonu. Kao pragmatican covek - ja potpuno razumem vaša nastojanja da ukinete Republiku Srpsku, ali to su samo vaše želje i ništa više. Moram i ovo da vam kažem da nije protivzakonito sanjati i mnogo šta želeti. No, to ipak ostaje u sferi želja. Realnost je mnogo drukcija i ona je stvarna.

  Sve probleme za koje vi mislite da su prisutni - rešavajte sa svojim bošnjackim politicarima. Ne tražite Srbe za takve nebulozne ideje, jer nijedan Srbin nikada nece pristati na ukidanje REPUBLIKE SRPSKE i to ostaje tako!!! Naravno da se to vama ne dopada, ali ja vam tu ništa ne mogu pomoci! Zato i vi i svi drugi koji crtaju razne karte - to rade, sasvim je jasno, iz dodade i to je uzaludan posao.

  Prvi put sam procitao tekst koji ste mi poslali, inace - cim vidim ko mi šalje ovakve pamflete - to odmah brišem. Zato se cudim što se mucite bez veze kad znate da ih necu ni pogledati, niti me interesuju.
  Svaki naredni cu odmah izbrisati i nemam nameru da se dopisujem sa vama, jer imam pametnijeg posla. Kao poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH - imam zadatak da sacuvam Republiku Srpsku. A svoje pamflete šaljite bošnjackim politicarima, ponavljam vam - nas Srbe oni ne interesuju. Samo nas zasmejavaju i ništa drugo.

  -----

   GOSP. JOVICIC, ZNAJTE DA ZLOCIN GENOCIDA NE ZASTARJEVA

  Gospodine Jovicicu,

  mozete se vi ponositi koliko god hocete sa Republikom Srpskom, ali to nece promjenti njen karakter, utvdjen na najvisem sudu na svijetu, Internacionalnom sudu pravde u Hagu, gdje je presudjeno da su institucije te vase "Republike" izvrsile genocid. Dakle, to je sada zvanicno ustanovljena istina - Republika Srpske je genocidna tvorevina.

  Istina je da se vi mozete tako junaciti i prsiti kao podanik genocidne tvorevine samo zato sto na toboznjoj drugoj strani imate izdajnike bosnjackog naroda. Medjutim, znajte da je genocid zlocin koji ne zastarjeva i da vasa tvorevina nikada nece biti ostavljenana miru, da vama predstoji teska borba, a necete uvijek imati Tihica, Izetbegtovica, Silajdzica, Lagumdjiju da vas paze i maze.

                                             

  P.s. Mi smo postovali zelju gosp. Jovicica i ispisali smo ga iz naseg adresara, pa on nece dobiti ovaj Glasnik, ali se nadamo da ce mu neko od skupstinskih kolega, koji svi primaju Glasnik, prenijeti nas odgovor.

  Dr. Muhamed Borogovac

   

   ***********************************************

  Стављам тачку на било какву расправу, јер једноставно није могуће водити било какав цивилизовани дијалог са људима који су потпуно искључиви и који имају само своју истину!

  Славуј


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva