Slavko Jovičić -

ЈОВИЧИЋ: НЕ ЖЕЛИМО САНИРАТИ ГУБИТКЕ БХРТ-а

Autor sjovicicslavuj | 19 Novembar, 2008 | read_nums (541)
   

   САРАЈЕВО, 19. НОВЕМБРА (СРНА) - Претходни менаџменти упропастили су БХРТ и српски посланици неће дозволити да се иједна марка издвоји из буџета за санирање губитака за које још нико не зна колики су - рекао је Срни посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић.

  "Посланици из српског народа никада неће дозволити да Телевизију Републике Српске (РС), која послује позитивно, и која је успјешна, увуку у ову причу те да и она пропадне", поручио је Јовичић.

  Он је нагласио да би тек након опоравка од губитака, БХРТ могла ући у корпорацију три јавна емитера.

  "Не вршим притисак на истражне институције и органе, него од њих тражим извјештај да видим ко је тамо покрао телевизију коју плаћају сви грађани", истакао је Јовичић и додао да је Тужилаштво БиХ, након Сипиног уласка у Телевизију, узело овај предмет у проритетно разматрање

  "БХТ1 је по уређивачкој политици антисрпска телевизија која је независна у сваком погледу и може да каже шта жели и да никоме не одговара, а при томе у њој стално кукају и траже помоћ. Зато нека сами сносе губитке и нека их доведу на нулу, на неку разумну мјеру, па да онда почнемо градити јединствени систем корпорације који је предвиђен законом" рекао је Јовичић Срни.

  Представнички дом Парламентарне Скупштине БиХ расправљао је данас о Приједлогу закључака парламентарне Комисије за саобраћај и комуникације у вези са предузимањем мјера за превладавање стања у БХРТ - утврђеног у ревизорским извјештајима за 2005. и 2006. годину.
       


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva