Slavko Jovičić -

БиХ - Парламентарна скупштина / ИЗВЈЕШТАЈ О СПОЉНОТРГОВИНСКОЈ КОМОРИ ПРИМЉЕН К ЗНАЊУ

Autor sjovicicslavuj | 21 Septembar, 2011 | read_nums (471)


          САРАЈЕВО, 21. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Комисија за спољну трговину и царине Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ данас је примила к знању Информацију о општем стању и проблемима у функционисању Спољнотрговинске коморе БиХ.

          Члан Комисије Славко Јовичић изјавио је Срни да је усвојен закључак да у року од 30 дана треба да буде достављена свеобухватна информација о општем стању у погледу преноса надлежности као дијела функционисања извршне власти, као и Нацрт стратегије извоза БиХ Спољнотрговинске коморе БиХ.

          "Свјесни смо постојања огромних проблема на релацији Министарство спољне трговине и економских односа БиХ - Спољнотрговинска комора БиХ, која жели да преузме одређене надлежности Републике Српске", рекао је Јовичић.

          Он је указао да Парламентарна скупштина БиХ не жели на себе преузимати улогу арбитра и мијешати се у избор руководства Спољнотрговинске коморе БиХ.

          "Међутим, не можемо дозволити ове сукобе који највише штете наносе управо привредницима", додао је Јовичић.

          Комисија за спољну трговину и царине Представничког дома усвојила је на данашњој сједници Извјештај из области пољопривреде за БиХ за 2010.годину, са закључцима који ће бити упућени Представничком дому на усвајање.

          "Усвојили смо и Годишњи извјештај о реализацији 25 мјера за побољшање пословања у пољопривредној производњи и прехрамбеној индустрији БиХ", рекао је Јовичић.

          Спољнотрговинска комора БиХ изабрала је прошле године ново руководство, које је за представнике појединих привредника из РС нелегално, јер је споран сам поступак расписивања избора руководства.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva