Slavko Jovičić -

ТО ЈЕ ТА НАОПАКА И НЕОДРЖИВА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА!

Autor sjovicicslavuj | 24 Maj, 2016 | read_nums (379)


  24.5.2016.

  Скандалозне увреде Кавазовића: Не дозволите да "влах" влада Сребреницом!


  Вођа Исламске вјерске заједнице у БиХ, Хусеин Кавазовић, на недавно одржаном скупу у Швајцарској одржао је скандалозан говор препун увреда, гдје је припаднике српског народа назвао "власима".
  ----------------------------------------------
  Кавазовић је говорећи о наредним локалним изборима позвао Бошњаке да се региструју и гласају у Сребреници и да не допусте да "влах влада у Сребреници".
  "Нећемо халaлити никоме ко буде могао, а не буде хтио. Свако ко може дати свој глас, свако ко може се регистрирати, свако ко може дозволити да 'влах' не влада у Сребреници. Нек му је харам ( забрањено, недозвољено или нечисто) ако то не учини... То је наше и то не можемо оставити", закључио је Кавазовић.
  -------------------------------------
  Први видео у којем реис Кавазовић говори како 'влах не може владати Сребреницом' убрзо је обрисан са сервиса YouTube.
  Корисник је уклонио овај дио видеа на којем Кавазовић жестоко вријеђа Србе!.
  -----------------------------------------------
   
  У међувремену и овај дио говора реиса Кавазовића
   је склоњен са сервиса YouTube. 
  Али знамо ми шта је говорио 
  поглавар Исламске заједнице у БиХ.
  ------------------------------------------------------------------------------------
  У свом другом говору, такође у Швајцарској, објашњавајући вјерницима како да се односе према предстојећим локалним изборима Кавазовић је, између осталог рекао да постоје два начина:
  "Или да се крвљу залијевамо или сваке четири године да идемо на изборе и да потврдимо свој суверенитет. Бирајте Бошњаци да ли да сваких 20-30 година крв лијемо или да изађемо на изборе. Наша кућа је наша обавеза ,а сачувати Сребреницу, поготово. Ваља се против њих и мезаровима (гробљима) бранити. Останите будни за своју домовину".
   
  ----------------------------------------------------

  НАПОМЕНА:
  Добро ми знамо шта су реисови и бошњачки снови и како би то изгледало кад у БиХ буде 50 одсто Бошњака и шта би све чекало СРБЕ и зато је постојање Републике Српскеједина гаранција опстанка СРБА!

   Наша је срећа што је РЕПУБЛИКА СРПСКА уставна категорија и што је без сагласности СРБА нико и никада неће укинути!
   


4 Komentari & 0 Trekbekovi od "ТО ЈЕ ТА НАОПАКА И НЕОДРЖИВА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА!"

  Бошњачки политички и вјерски естаблишмент и даље остаје вјеран Исламској декларацији, и њихове намјере су јасне - унитарна БиХ са политички прегласаним а културно и национално девастираним српским народом. Или још боље без њега.
  Ништа ново за оне који мисле и оне који памте.
  Питање је само зашто је представницима Срба у заједничким институцијама 'дебела' државна плата довољан разлог да зажмире, заћуте и прогутају?! Па чак и насрну на РС.
  Занима ме и твоје мишљења да ли ће успјети покушај да се незадовољство народа социјално-економским проблемима усмјери ка урушавању РС?

  Autor Јанакис 25 Maj 2016, 16:09

  Док сам био посланик у два мандата у парламенту БиХ у више наврата сам истицао сљедећу чињеницу.
  Питао сам колеге бошњачке посланике да ми одговоре да ли постоји барем једно бошњачко дијете, а камоли одрасла особа која ће рећи да РЕПУБЛИКА СРПСКА треба да постоји?!
  Наравно да одговор нисам добио, а није ми ни требао, јер сам га знао.

  Дакле, никада се Бошњаци неће помирити са судбином да је Република Српска уставна категорија и да се она може срушити само на два начина. Први је вољом јаких сила из тзв. међународне заједнице и великом доминацијом Бошњака, дакле националним прираштајем, односно оружаним нападима на Републику Српску.

  Наравно да има ту и других начина, али нама Србима је лакше бранити РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, јер је барем сад за сад штити Устав Босне и Херцеговине.

  Остаће трајна опасност за опстанак Републике Српске, јер се Бошљаци никада неће оканити својих интереса о јединственој БиХ са којом би се управљало из Сарајева.

  Autor sjovicicslavuj 25 Maj 2016, 17:49

  Наравно, није ли то онај Устав за који сада све гласније тврде да је зауставио рат (само то и ништа више) и да га је неопходно 'реформисати' како би лакше ишли ка ЕУ?
  Како коментарисати да РС како кажу мора да пренесе Министарство пољопривреде на ниво БиХ да би ишла ка ЕУ, а Србија мора, треба, односно препоручује јој се, да исто министарство има на нивоу АП Војводина?! Јесу ли Срби толико блесави да пристану и на једно и на друго и да обоје схвате као добронамјеран гест?!

  Није ли сад у току потрага за Србима који би сагели главу а дигли руку за ту реформу?!

  И, на крају, вјероватно си, поштовани Славко, чуо за одговор Босића Његовој светости Патријарху српском г. Иринеју (одговор на апел за отказивање протеста и спречавање међусрпских сукоба) да треба да оснује странку ако хоће да се бави политиком. Па се питам да ли је и да ли ће Босић сличну поруку упутити и Кавазовићу? Или ће глава овог пута завршити у пјеску?!

  Autor Јанакис 25 Maj 2016, 18:13

  Овакава Босна и Херцеговина је никаква.

  Но, прво да кажем пар ријечи о срамној изјави Босића. Е тај Младен Босић није хтио или није смио доћи на Пале све док Радован Караџић није заглавио у хашки казамат и гробницу Срба. Ваљда га је било блам и стид садашњих партнера на нивоу БиХ.
  Постоје живи свједоци који истину знају. Прије рата сам организовао преко стотину оснивачких митинга СДС-а, јер је СДС у то вријеме био покрет српског народа у БиХ и никада није профилисан у политичку странку. На ту чињеницу и својим скромним доприносом стварању покрета српског народа (СДС) се поносим. У то предратно вријеме СДС је подржавало преко 95 одсто Срба у БиХ.

  За осам година посланичког мандата у Сарајеву ниједну надлежност са Републике Српске на ниво БиХ нисмо дозволили да се пренесе и о томе постоје стенограми и записници са сједница Парламентарне скупштине БиХ.

  Што се тиче Устава БиХ? Који је то устав и кад зауставио рат? Ни дјеца тако не размишљају, осим оних сећијаша у Сарајеву и њихових бјелосвјетских лобиста. А кад смо већ код Устава БиХ, е то је посебна прича. Наиме, на волшебан начин из Предсједништва БиХ је нестао оргинал Дејтонског споразума чији је Анекс четири уједно и Устав БиХ. Чим сам сазнао за ту лакрдију одмах сам Тужилаштву БиХ поднио кривичну пријаву против НН лица за крађу највишег акта једне државе и до данашњег дана - ником ништа!?!
  Ништа чудно. Зато сам и рекао на почетку да је оваква БиХ - никаква!
  Велики поздрав!

  Autor sjovicicslavuj 26 Maj 2016, 09:57
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva