Slavko Jovičić -

Ускоро ће се сазнати да ли је Путин направио операцију вијека и да ли је насамарио ЕУ и САД?!

Autor sjovicicslavuj | 27 Decembar, 2014 | read_nums (671)
                                          
                                                   ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ

  Да ли је предсједник Русије Путин геније ускоро ће се сазнати? Заправо врло брзо ће се и званично објелоданити како је Путин са својим сарадницима превеслао Европску унију и Сједињене америчке државе. У питању је такозвана руска монетарна и финансијаска операција која до сад није забиљежена у свијету.
  Наиме, познато је да много страних компанија и пребогатих страних тајкуна имају велике власничке улоге у руским фирмама и гигантима, односно да имају и своје властите компаније у Русији.

  Сад кад су неке ствари познате може се рећи да се радило о Путиновом генијалном плану и о наивности ЕУ и САД кад су увели санкције Русији.

  Путин и Кремљ су знали шта их чека и припремили су паклени план за стране тајкуне који располажу са огромним новцем који су инвестирали, прије свега, у два најважнија сектора и то у нафтну и гасну индустрију.

  Операција је текла овако. Путин је свјесно оборио вриједност страних улога и дионица које су за врло кратко вријеме пале и готово су постале безвриједне. Страни инвеститори су били у паници и видјевши да им пропадају огромна уложена средства панично су почели продавати оно што је преостало. Све се дакле одвијало по систему - “Ако Бога знаш - дај шта даш”!?
   
  Након такве паничне и хаотичне финансијске луднице, Путин је наредио да се покупују скоро све безвриједне дионице и како се може наслутити – на тој трансакцији Русија је зарадила на десетине милијарди долара. Процјене иду чак дотле да се ради о близу тридесет милијарди, мада ће коначна цифра бити и преко 50 милијарди долара.
   
  Томе треба додати и скоро половичну санацију дугова руских фирми, које су у првом таласу због санкција претпјеле велике губитке. По свему судећи, био је то намјеран трик Путина, који је свјесно, народски речено - навукао ЕУ и САД.  Дакле, огромна средства и дионице европских и америчких тајкуна су "навођеном акцијом" скоро пропале. Тако скоро безвриједне стране дионице и акције Руси су покуповали и "једним метком убили су два зеца". Барем привремено Руси су се ријешили страних тајкуна, а спасили су и своју економију, при том, истовремено, окренули су се другим страним улагачима и трижштима, прије свега - тренутно најмоћнијој економији на свијету - кинеској.
   
  Ствари ће бити много јасније за неколико седмица, можда и мјесеци.
   
  Све у свему, Путин ће из свега изаћи као побједник. Заправо и цијела операција је тако и планирана. Машала и честитке.
   

2 Komentari & 0 Trekbekovi od "Ускоро ће се сазнати да ли је Путин направио операцију вијека и да ли је насамарио ЕУ и САД?!"

  Данас,12/29/2014< 20:58
  РИА Новости/Алеxеy Куденко

  „Гаспром“ постао стопостотни власник South Stream Transport BV

  „Гаспром“ је постао стопостотни власник компаније South Stream Transport BV. Руски гигант је од својих партнера купио удео од 50% власништва.
  Раније је 20% South Stream Transport BV припадало италијанском концерну Eni, 15% — француској EDF group, а 15% — немачкој фирми Wintershall Holding GmbH, док је 50% акција поседовао «Гаспром».
  Компанија је оператер црноморског дела гасовода Јужни ток, који је требало да гради од Анапе до Варне.

  Изгледа ми, да је Путинова операција започета. Ајмо Путине даље ......!

  Autor Лаки 29 Decembar 2014, 20:34

  То Лаки! Добро је да си ово поставио као коментар и са задовољством га објављујем.
  Раније сам видио ово и ствари се, хвала Богу, одвијају онако како сам написао у свом тексту.

  РУСИЈА стаје на ноге иако су је такозвани европејци и Амери хтјели бацити на кољена.
  Заборавили су странци да у братској Русији на власти није више онај несрећник и вјечита пјандура Јелцин.

  Стране обавјештајне службе су тачно знале кад да ударе на Јелцина, знале су кад му је најслабији биоритам и била је довољна флаша вотке да помахниталог Јелцина баци на кољена. Та ера понижавања братске Русије је, на сву срећу, далеко иза нас.

  Велики поздрав за тебе Лаки!

  Autor sjovicicslavuj 30 Decembar 2014, 08:11
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva