Slavko Jovičić -

Мали трн у оку највише жуља!

Autor sjovicicslavuj | 10 Oktobar, 2014 | read_nums (412)

  ПИШЕ: СлАвКо ЈОВИЧИЋ СЛАВУЈ
  ******************************

  Амери су у паници. Ми јесмо мали народ, али Република Српска је Америма трн у оку, јер Америма је важан сваки педаљ Балкана, како би што више изоловали и окружили Русију.

  Геостратешки циљеви су приоритет за САД, јер они не воле ниједан народ. Амери гледају само свој интерес и интерес држава америчких сателита и подрепаша.

  Босна и Херцеговина не може у НАТО без сагласности РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

  Сличан принцип је и кад је у питању Европска унија. Међутим, овдје су ствари много јасније и извјесније. За једно десет година, не прије, па чак ни тада, кад би БиХ и била на вратима уласка у Европску унију, ЕУ ће се распасти. Распашће се много раније!

  А у међувремену све је мање остало времена да Амери напокон дођу себи и да престану своју доминацију над цијелим свијетом, те да се окану својих имперјалистичких тежњи да буду свима газда.

  Међутим, ништа им не иде у прилог, поготово не иду овакве вијести:
  ****************************

  Свијет је добио нову „велику седморку” у којој су, поред водећих земаља и економија БРИКС, и Мексико, Турска и Индонезија – објавио је ауторитетни Финаншал Тајмс.

  Сумарна куповна моћ БДП Кине, Русије, Индије , Бразила, Мексика, Индонезиjе и Турске достигла 37,8 билиона долара, а сумарна куповна моћа БДП САД, Велике Британије, Француске, Канаде, Италије, Јапана и Њемачке сада је 34,5 билиона долара!

  Британски лист је дословно објавио: да су економије седам водећих привреда у развоју претекле економије седам водећих западних економија (САД, Велика Британија, Француска, Канада, Италија, Јапан и Њемачка)!

  Сумарни друштвени бруто производ нове Г-7 – рачунат према паритету куповне моћи – достигао је 37,8 билион долара и већи је него БДП западног Г-7 рачунатог према ПКМ.

  ФТ је објавио да куповна моћ сумарног БДП седам водећих западних економија данас износи „само” 34,5 билиона долара. Што значи: да је мања за цијела три билиона долара!

  Британски лист је – ослањајући се на нове рачунице ММФ – објавио и да земље у убрзаном развоју већ заузимају десет мјеста на листи 20 највећих економија планете.

                         Сунце излази на Истоку!

   


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva