Slavko Jovičić -

ZAKON O CINKARENJU

Autor sjovicicslavuj | 19 Septembar, 2013 | read_nums (803)

    Jovičić i "zakon o cinkarenju": Ko je lud da prijavi korupciju u institucijama BiH!

  Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH obavili su raspravu o Prijedlogu zakona o raspolaganju nepokretnom vojnom imovinom čiji su predlagači poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) i Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH)

  Foto: Senad GUBELIĆ
  Foto: Senad GUBELIĆ
  -------------------------------------------
  Poslanik Beriz Belkić (Stranka za BiH - SBiH) rekao je da neće podržati principe ovog prijedloga jer smatra da se njim imovina ne stavlja u trajno vlasništvo države BiH.

  - Mi ćemo iskoristiti neke druge mjere kada je u pitanju nerad Pravobranilaštva, podnijet ćemo prijave protiv njih jer se imovina mora proknjižiti, a oni nikako to da urade - pojasnio je Belkić. Stranka za BiH smatra da za ovakav potez ima dovoljno argumenata.

  -----------------------------------------------------------

  Obavljena je i rasprava o Prijedlogu zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u institucijama BiH.

  Poslanica  SBiH Azra Hadžiahmetović je istakla da bi bilo lijepo kada bi BiH imala zakon koji će pokriti sva prijavljivanja korupcije u svim segmentima društva.
  - Ne trebamo imati iluziju da će ovakvi zakoni riješiti problem, ali će bar zaštititi ljude koji prijavljuju korupciju od sankcija. Grupa parlamentaraca, predlagači zakona, već duže vrijeme surađuje s međunarodnim organizacijama od kojih i imamo podršku. Očekujem da će parlament usvojiti ovaj zakon - zaključila je Hadžiahmetović.

  -------------------------------------------

  Poslanik Slavko Jovičić (SNSD) predložio je da se ovaj prijedlog preimenuje u "zakon o cinkarenju" tvrdeći da niko ne može zaštititi one koji u institucijama prijave korupciju.

  - Ako se neko "uvalio" u neku instituciju BiH, naravno da je došao preko veze, stranačke, rodbinske, itd. I on će sad prijaviti korupciju! Pa, nije lud! - rekao je Jovičić te dodao da bi taj prvo morao prijaviti sam sebe.

  ------------------------------------------------

  TEKST, IZMEĐU OSTALIH, PRENOSE I DNEVNE NOVINE

  http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ jovicic i zakon o cinkarenju-ko je lud da prijavi korupciju u institucijama bih


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva