Slavko Jovičić -

СРЕБРЕНИЦА ЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И У СРПСКОЈ ЋЕ И ОСТАТИ

Autor sjovicicslavuj | 5 Oktobar, 2012 | read_nums (436)

  САРАЈЕВО, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Славко Јовичић изјавио је данас Срни да је "Сребреница општина у Републици Српској, и у Српској ће трајно и остати".

   

  "Сви који желе да на овом подручју поново подгријавају националистичке страсти и дижу непотребне међунационалне тензије, враћајући тако Сребреницу 20 година назад, у ратну прошлост, не доприносе помирењу не само народа у Сребреници, већ ни народа у БиХ", упозорио је Јовичић.

  Он сматра да јучерашње читање писма у Сребреници муслиманског ратног команданта Насера Орића као знак подршке Ћамилу Дураковићу за начелника општине, те провоцирање локалног српског становништва истицањем ратних застава Армије БиХ са љиљанима и застава Турске, представљају сасвим непотребно дизање тензија у овом граду, као да се само у њему, а не у цијелој БиХ у недјељу одржавају локални избори.

  Према Јовичићевим ријечима, јасно је да Бошњаци желе да њихов кандидат буде изабран за начелника Сребренице, али га чуди да се њиховим намјерама придружио и независни кандидат, Србин, с циљем да подијели српско бирачко тијело и умањи шансе заједничког кандидата Весне Кочевић.

  Он је позвао све Бошњаке у Сребреници, али и у Сарајеву да, пошто сматра да је све што се дешава у Сребреници посљедица диктата из Сарајева, одговоре на питање шта ће се то промијенити када сутра у Сребреници Српкиња дође за начелника општине.

  "Па, промијениће се све, и то набоље. И то зато јер је Република Српска у Сребреницу уложила милионе марака, а што је видљиво на сваком кораку, док са друге стране нема резулата за стотине милиона марака које су бошњачке власти наводно уложиле у овај град", нагласио је Јовичић.

  Он истиче да се заузима за бољи живот свих Сребреничана без обзира на националну припадност, али и за смиривање негативних и непотребних тензија које то онемогућавају.

  Јовичић истиче и да је међународна заједница крива што није дозволила да Орић буде проглашен ратним злочинцем, па он сада сасвим несметано поново плаши и узнемирава српски народ.

  "Сребреница је у Републици Српској и за њу важи исти Изборни закон као и за све друге општине у БиХ, а то што ће након 20 година на власт доћи Српкиња која је сасвим рационалан и умјерен заједнички кандидат СНСД-а и СДС-а, неће донијети ништа лоше за бошњачко становништво. Напротив, сви Сребреничани ће имати иста права. Српска никада више неће дозволити да само Бошњаци уживају сва права, а да Срби у Сребереници буду у подређеном положају", закључио је Јовичић.

  На предизборном митингу савеза СДА и Странке за БиХ у Сребреници јуче је прочитано писмо муслиманског ратног команданта Насера Орића, који је позвао Бошњаке на јединство и да гласају за кандидата овог савеза за начелника општине Ћамила Дураковића.

  Предизборни скуп је почео након што су окићени великим бројем ратних застава са љиљанима такозване Армије БиХ, страначким и заставама БиХ и Турске, неколико аутобуса и дуга колона аутобомила са Бошњацима из Подриња кружили сребреничким улицама, што су Срби доживјели као провокацију и пријетњу.

  http://www.srna.rs/novosti/41020/srebrenica-je-u-republici-srpskoj-i-u-srpskoj-ce-i-ostati.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Najnovije...

Kategorije

Arhiva