Slavko Jovičić -

ЈОВИЧИЋ НЕЋЕ ПРИСУСТВОВАТИ МУНОВОМ ОБРАЋАЊУ

Autor sjovicicslavuj | 25 Jul, 2012 | read_nums (505)

  САРАЈЕВО, 25. ЈУЛА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић најавио је да неће присуствовати данашњем обраћању генералног секретара УН Бан Ки Муна посланицима оба дома парламента БиХ, јер је незадовољан чињеницом да ће Мун током боравка у БиХ да се поклони само бошњачким жртвама.

   

  "Наставља се иста пракса - када било који страни званичници долазе у БиХ, прави се протокол само онако како одговара једном, односно бошњачком народу, да покажу како су они само били страдалници у претходном грађанском рату у БиХ", рекао је Јовичић Срни.

  Јовичић је напоменуо да ником из протокола није "пало на памет" да се, поред Мунове посјете Сребреници, организује и посјета Братунцу, како би се поклонио и српским жртвама.

  "То је потпуно селективан приступ који неће допринијети помирењу у БиХ и који ће створити поново раздор", рекао је Јовичић.

  Јовичић је додао да му је јасно што генерални секретар УН неће отићи, на примјер, у Јасеновац, јер би протокол предвиђао његов вишедневни боравак у БиХ, али да му није јасно избјегавање Братунца.

  "Али да не сврати на истом путу у Братунац, то је заиста неопростиво и показује још једном чињеницу о којој сам безброј пута говорио - да је протокол БиХ и високих институција усмјерен само на то да се покаже како су Бошњаци једини народ који је страдао у БиХ, као да се овдје четири године водила љубав, а не грађански рат, у коме су међусобно људи страдали", истакао је Јовичић.

  Јовичић је додао да уважава личност и функцију генералног секретара УН, који вјероватно није упућен у све чињенице у БиХ.

  "Али не желим да учествујем на таквој једној сједници. То је начин да изразим огорчење што се наставља пракса у БиХ, о којој сам већ говорио, да се користи селективан и једностран приступ", истакао је Јовичић.

  http://www.srna.rs/novosti/19746/jovicic-nece-prisustvovati-munovom-obracanju.htm


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva