Slavko Jovičić -

Настала вољом народа нека живи вјечно

Autor sjovicicslavuj | 7 Januar, 2012 | read_nums (490)

  Datum: 05.01.2012
  Autor: Свјетлана Тадић

  БAЊAЛУКA - Република Српска је данас, и увијек ће бити, слободан оквир за све који у њој живе, без обзира на националну припадност, а који поштују њене институције и у њој виде могућности за своју будућност.

  Поручио је то поводом Дана Републике Српске и крсне славе РС Светог архиђакона Стефана предсједник РС Милорад Додик.

  - Српска ће наставити да јача своје увјерење о самоодрживости у економском, политичком, институционалном и сваком другом смислу, али ће бити окренута ка европским интеграцијама и у оквиру својих надлежности несумњиво владати тим процесима - додао је Додик.

  -------------------------------------------

  Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Небојша Радмановић истакао је да је жеља Срба који живе на овом простору, дуга скоро пет вијекова, почела да се реализује у јануару 1992. године.

  - Двадесет година је РС успјела да се очува, без обзира на бројне непријатеље и нападе, због јединства људи који живе на овом простору и јединства политичке и интелектуалне елите Срба са простора БиХ - каже Радмановић.

  Истакао је да се данас може рећи да су разне политичке екипе за тих 20 година направиле крупне кораке напријед и да зато имамо снажан, државотворан ентитет, који у будућности може бити само бољи.

  - То и желим свим становницима РС и свим припадницима српског народа на свијету. Желим да РС у будућности буде развијена европска регија. Мислим да ћемо то и остварити - истакао је Радмановић.

  ----------------------------------------------

  Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић подсјетио је да је претходних 20 година Републике Српске било врло турбулентно вријеме.

  - То су године у којима је РС стварана ни из чега, из ратних услова, па до данашњег времена, у којем смо суочени са другим врстама изазова - истакао је Радојичић и додао да Српска данас има перспективу.

  - Надам се да ће се направити предуслови за економско јачање РС, а политички ћемо већ некако изаћи на крај са свим изазовима - рекао је Радојичић.

  -------------------------------------------

  Предсједник Владе РС Aлександар Џомбић рекао је да РС данас види као политички и економски зрелу и стабилну.

  - За двадесет година се доказало да је РС дуготрајна и трајна категорија, која има своју перспективу и свој развој и на том путу ћемо истрајати и даље - нагласио је Џомбић.

   -----------------------------------------------

  Министар просвјете и културе РС Aнтон Касиповић Републици Српској, прије свега, у сљедећим годинама жели да њени становници буду срећни људи.

  ----------------------------------------------

  Министар породице, омладине и спорта РС Нада Тешановић рекла је да за 20. рођендан Српској жели да настави развој, да би њени грађани били срећни и задовољни.

  -------------------------------------------

  Министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић пожелио је да сљедећих 20 година Српска буде још јача и боља.

  -----------------------------------------------

  Посланик у Представничком дому Парламента БиХ Славко Јовичић каже да Српска од настанка до данас константно напредује у свим областима.

  Додаје да је 20 година постојања РС велики јубилеј и да вјерује да је пред Српском период њене даље изградње и јачања.

  -----------------------------------------------------

  Лидер СДС-а Младен Босић нагласио је да генерације које долазе имају задатак да очувају Српску, а предсједник ДНС-а Марко Павић да РС и даље мора да истрајава на свом дејтонском статусу.

  ----------------------------------------------

  Предсједник Aкадемије наука и умјетности Републике Српске (AНУРС) Рајко Кузмановић оцијенио је да је РС стална, стабилна и просперитетна категорија настала вољом народа и пожелио да таква и остане.

  ---------------------------------------------------

  Делегат из реда српског народа у Дому народа Парламента ФБиХ Славиша Михајловић, честитајући свим становницима Републике Српске Дан Републике и крсну славу Светог архиђакона Стефана, каже да у сљедећем периоду очекује наставак континуитета јачања Српске.

  - Република Српска је нешто најважније што је српски народ у БиХ успио да направи у посљедњих 20 година - каже Михајловић.

  Ливне

  Савјетник предсједника РС и шеф Представништва РС у Израелу Aрие Ливне пожелио је Републици Српској дуг живот и константан напредак на свим пољима људске, економске, друштвене и државне дјелатности.

  - Имам 90 година, а од тога сам 15 посљедњих година са РС. Српској желим, рећи ћу то по јеврејском обичају, да дочека 120. рођендан - каже Ливне.

   http://www.glassrpske.com/vijest/novosti/Nastala voljom naroda neka zivi vjecno.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva