Slavko Jovičić -

Нова комисија или тачка на цијелу причу

Autor sjovicicslavuj | 9 Decembar, 2011 | read_nums (576)

  Datum: 09.12.2011
  Autor: В. К.

  БAЊAЛУКA - Представнички до­м Парламента БиХ требало би да у року од два мјесеца донесе одлуку о формирању нове комисије за утврђивање трошења донаторских средстава или да буде стављена тачка на ову причу.

  На основу закључка, који је у четвртак усвојио Представнички дом, предвиђено је формирање комисије која ће наставити рад на утврђивању трошења донаторских средстава. Наложено је и да се припреми одлука о формирању комисије.

  Посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Славко Јовичић казао је у петак "Гласу Српске" да је крајње вријеме да се види да ли у БиХ има воље и интереса да се утврди истина о донацијама.

  - Вријеме је да се види да ли ико у овој земљи води рачуна о пљачки милиона марака путем донација, да се формира нова комисија и покуша сазнати дјелимична истина о томе ко је покрао новац или да Представнички дом донесе одлуку да стави тачку на ову причу - рекао је Јовичић и подсјетио да је у Сарајево стигло 98 одсто донација, у Брчко дистрикт 0,5 и у РС око 1,5 одсто.

  Представнички дом је усвојио и извјештај о раду Комисије за утврђивање трошења донаторских средстава из прошлог сазива.

  У извјештају се истиче да, иако постоје основане сумње да су милиони марака који су стигли у БиХ у виду донација проневјерени, не постоји политичка воља да се утврди гдје је тај новац нестао.

  Истиче се да је у БиХ стигло више од седам милијарди марака донација, од чега 6,32 милијарде у ФБиХ, 216,7 милиона у Републику Српску те 3,35 милиона марака у Брчко дистрикт.

  Комисија је утврдила да је институцијама у ФБиХ отишло укупно 5,79 милијарди КМ, институцијама БиХ 539,4 милиона, те 152,6 милиона институцијама у РС и нешто више од два милиона КМ Брчко дистрикту.

   http://www.glassrpske.com/vijest/Nova-komisija-ili-tacka-na-cijelu-pricu.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva