Slavko Jovičić -

Није проблем у исламу, него у Церићу

Autor sjovicicslavuj | 18 Avgust, 2011 | read_nums (536)

  Datum: 18.08.2011
  Autor: Ж. До.

  БAЊAЛУКA - Поштујем ислам као вјеру, немам ништа против ње и вјерника и овдје није проблем у исламу него у релацијама у БиХ, а у овом случају то је поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић.

  Изјавио је то за "Глас Српске" предсједник РС Милорад Додик коментаришући Извјештај о исламофобији, дискриминацији и нетолеранцији који су јуче у Сарајеву представили представници Исламске заједнице у БиХ.

  У извјештају су као пропагатори исламофобије, између осталих, истакнути Додик који је означен као "највећи исламофоб", члан Предсједништва БиХ из РС Небојша Радмановић, патријарх српски Иринеј, потпредсједник РС из реда хрватског народа Емил Влајки, Министарство вјера Србије, посланик СНСД-а у Парламенту БиХ Славко Јовичић, извршни секретар те странке Рајко Васић и бивши замјеник високог представника у БиХ Рафи Грегоријан.

  - Мјесец је Рамазана и није вријеме за полемике. Биће за то вријеме када прође Рамазан - рекао је Додик.

  Васић је истакао да Исламска заједница у БиХ понавља грешке из прошлости настојећи да што је могуће више људи друге вјере одбије од себе и прогласи их непријатељима те тако продубљује раздвајање.

  Јовичић је рекао да га не изненађује што се нашао на листи.

  - Немам ништа против ниједне религије на свијету, али имам против Церића и радикалног ислама - истакао је Јовичић.

  Коментар осталих особа које се помињу у извјештају јуче нисмо успјели да добијемо.

  У извјештају се наводи и да висок степен нетолеранције према исламу заступају Федерална телевизија, "Ослобођење", "Бх Дани" и "Слободна Босна".

  http://www.glassrpske.com/vijest/novosti/Nije-problem-u-islamu-nego-u-Cericu.


Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva