Slavko Jovičić -

БиХ - државна имовина - реаговања / ЈОВИЧИЋ: ТИХИЋ НЕ ПОШТУЈЕ ДЕЈТОН

Autor sjovicicslavuj | 5 Januar, 2011 | read_nums (534)


  САРАЈЕВО, 5. ЈАНУАРА /СРНА/ - Захтјев замјеника предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Сулејмана Тихића Уставном суду БиХ да поништи Закон о статусу државне имовине која се налази на територији Републике Српске /РС/ представља непоштовање Дејтонског споразума и кршење његових основних анекса, сматра посланик СНСД-а у Представничком дому БиХ Славко Јовичић.

          "У Дејтонском споразуму је дефинисано да БиХ чине два ентитета, јер без њих нема ни БиХ. У Дејтонском споразуму пише да сва имовина која се налази на територији једног од ентитета припада том ентитету. Тихићева настојања посредством Уставног суда БиХ да то буде поништено значила би и поништавање Дејтонског споразума", изјавио је Срни Јовичић.

           Јовичић каже да не би био изненађен да Уставни суд БиХ донесе одлуку у корист Тихићевог захтјева, с обзиром на досадашње дјеловање ове правосудне институције у којој су прегласаване судије из српског народа.

           Он је оцијенио да овакве Тихићеве иницијативе не доприносе напретку БиХ, већ њеној разградњи.

          "Оваквим иницијативама Тихић жели да Сарајево управља РС и српским народом. То се више никада неће десити. Тихић зна да је прошло вријеме када се у РС улазило као у драгстор и узимало шта коме треба. За нас из РС сваки такав Тихићев потез разваљује БиХ", истакао је Јовичић.

          Коментаришући и Тихићеве позиве међународној заједници, конкретно ОХР-у, да реагују, Јовичић је навео да ОХР ту не може да уради ништа, јер он није овдје да удовољава Тихићу или било коме другом са "сарајевске сећије".

          "Тихић би требало да престане са кукумавчењем и тражењем подршке од међународне заједнице", поручио је Јовичић.         

           Тихић је јуче најавио да ће тражити од Уставног суда БиХ поништавање Закона о статусу државне имовине која се налази на територији РС, јер сматра да је овим актом прекршен Устав и закони БиХ. Тихић сматра да је БиХ "једини власник цјелокупне државне имовине".

          Народна скупштина РС 14. септембра прошле године усвојила је Закон о статусу државне имовине која се налази на територији РС и под забраном је располагања, а којим је дефинисано да та имовина буде укњижена на Српску.
   

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

  My picture!

Kategorije

Arhiva